Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφεται άνοδος της μέσης οριακής τιμής συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο ενεργειακής ανάλυσης του ΙΕΝΕ, που εστιάζει στην εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ την εβδομάδα μεταξύ 7-13/5 ανήλθε στα €57.74/MWh, αυξημένη κατά 0.84% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €68.00/MWh και στα €47.10/MWh αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη μέση ΟΤΣ ανά ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας επετεύχθη την περασμένη Τρίτη (8/5) φτάνοντας τα €58.82/MWh.

 

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, οι λόγοι πίσω από την συνεχιζόμενη αύξηση της μέσης ΟΤΣ παραμένουν οι ίδιοι, που ίσχυαν όλη την προηγούμενη περίοδο. Ειδικότερα, κύριοι λόγοι της συνεχούς ανόδου της μέσης ΟΤΣ είναι η υποχώρηση των νερών στα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, σε συνδυασμό με τις ΑΠΕ, οι οποίες βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παραγωγής, αλλά και το γεγονός ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας ήταν σε συντήρηση τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου.