Vienna Energy Transition Forum: Η Διεύρυνση του Διαλόγου για την Ενεργειακή Μετάβαση στις Εργασίες της Πρώτης Συνεδρίας

Vienna Energy Transition Forum: Η Διεύρυνση του Διαλόγου για την Ενεργειακή Μετάβαση στις Εργασίες της Πρώτης Συνεδρίας

Το Vienna Energy Transition Forum το οποίο οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, στις 6 και 7 Ιουνίου, προσήλκυσε ένα ευρύ φάσμα  ομιλητών από όλους τους κλάδους του ευρωπαϊκού ενεργειακού τομέα

Tα Στενά του Ορμούζ, η…Στενωπός του Πετρελαίου (video)

Tα Στενά του Ορμούζ, η…Στενωπός του Πετρελαίου (video)

Τα Στενά του Ορμούζ αποτελούν ένα από τους πιο σημαντικούς και στρατηγικής σημασίας θαλάσσιους διαύλους στον κόσμο, καθώς είναι το μοναδικό πέρασμα για τον Περσικό Κόλπο. Αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησαν από τη Διεθνή Συμφωνία με το Ιράν για τα Πυρηνικά, οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες επιδεινώθηκαν ραγδαία.

Κent Moors: Γιατί τα Ορυκτά Καύσιμα Επηρεάζουν τις Ενεργειακές Αγορές Περισσότερο από τις ΑΠΕ

Κent Moors: Γιατί τα Ορυκτά Καύσιμα Επηρεάζουν τις Ενεργειακές Αγορές Περισσότερο από τις ΑΠΕ

Ο Dr Kent Moors, εκτελεστικός πρόεδρος της Energy Capital Research και ειδήμων σε θέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και διαχείρισης κινδύνου, με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας, έχει εργαστεί ως σύμβουλος στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, μεταξύ άλλων, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Καζακστάν και του Ιράκ.

Hμερίδα του IENE:

Hμερίδα του IENE:"Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης"- Οι εργασίες της Δεύτερης Συνεδρίας

Σε μια ακόμη σημαντική συμβολή του στην κατανόηση των καίριων ενεργειακών ζητημάτων του σήμερα, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργάνωσε, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Ημερίδα με θέμα “The Geopolitics of Energy Transition”), που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Κρανιδιώτης».

Ημερίδα ΙΕΝΕ:

Ημερίδα ΙΕΝΕ: "Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης"- Οι Εργασίες της Πρώτης Συνεδρίας

Tο Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της δράσης του για τη ενημέρωση και την κατανόηση των σύγχρονων ενεργειακών ζητημάτων διοργάνωσε, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Ημερίδα με θέμα την Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Κρανιδιώτης».

"Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης"- Στο Μικροσκόπιο Ημερίδας του ΙΕΝΕ οι Προοπτικές και οι Προκλήσεις στο Μεταβαλλόμενο Τοπίο της Ενέργειας

Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο πλαίσιο της δράσης του για τη ενημέρωση και την κατανόηση των σύγχρονων ενεργειακών ζητημάτων διοργάνωσε, την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, Ημερίδα με θέμα την Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Κρανιδιώτης».

Πρώτη Ετήσια Έκθεση 2019 του ΙΕΝΕ για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα: Μείζον Ζήτημα η Δραστική Μείωση της Ενεργειακής Εξάρτησης της Χώρας (video)

Πρώτη Ετήσια Έκθεση 2019 του ΙΕΝΕ για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα: Μείζον Ζήτημα η Δραστική Μείωση της Ενεργειακής Εξάρτησης της Χώρας (video)

Με μεγάλη επιτυχία και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στην οποία παρουσιάστηκε η Ετήσια Έκθεση 2019, για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα. 

Νικολά Τέσλα: Ο “Προμηθέας του Ηλεκτρισμού” που Εφηύρε το Μέλλον

Νικολά Τέσλα: Ο “Προμηθέας του Ηλεκτρισμού” που Εφηύρε το Μέλλον

«Τέσλα». Mια πρωτότυπη θεατρική προσέγγιση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου εφευρέτη του ηλεκτρισμού έρχεται στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Internet, Wi-Fi, δορυφόροι, η επιστήμη της ρομποτικής, όλα όσα θεωρούμε, σήμερα, αυτονόητα ήταν κάποτε απλές, φουτουριστικές ιδέες. Χρειάστηκε μια εφεύρεση για να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα: ο ηλεκτρισμός. 

Μ. Παναγιωτάκης: Τις Επόμενες Ημέρες θα Φανεί  αν θα Αυξηθεί η Τιμή του Ρεύματος

Μ. Παναγιωτάκης: Τις Επόμενες Ημέρες θα Φανεί αν θα Αυξηθεί η Τιμή του Ρεύματος

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή SamTimes, της διαδικτυακής τηλεόρασης του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, μία ημέρα μετά την κήρυτξη ως άγονου του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, απαντάει στο καίριο ερώτημα 

H Paula Ceballos-Coloma στο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018» του IENE: Η Στρατηγική της Ε.Ε. για την Ενεργειακή Μετάβαση από την Policy Officer της DG Energy

H Paula Ceballos-Coloma στο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018» του IENE: Η Στρατηγική της Ε.Ε. για την Ενεργειακή Μετάβαση από την Policy Officer της DG Energy

Σημαντική ήταν η ομιλία της Paula Ceballos-Coloma, Policy Officer της DG Energy, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του 23ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης "Ενέργεια & Ανάπτυξη", για τη στρατηγική της Ε.Ε. στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης. Η κα. Coloma μίλησε στη πρώτη συνεδρία του κορυφαίου ενεργειακού  Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

"Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018": Ο Δρ. Ιωάννης Μπασιάς Μιλά για τις Προοπτικές και τις Δυνατότητες της Ελλάδας στην Έρευνα Υδρογονανθράκων

Το 23ο ετήσιο Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018» του ΙΕΝΕ, τον περασμένο Νοέμβριο, μπορεί να αποτελεί, ήδη, παρελθόν, ωστόσο, συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα, χάρη στα όσα σημαντικά παρέθεσαν οι κορυφαίες προσωπικότητες από τον ελληνικό και διεθνή χώρο της ενέργειας. 

"Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018": Ο Dr. Leo Drollas Παραθέτει τις Βραχυπρόθεσμες Προοπτικές του Πετρελαίου

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του κορυφαίου στην Ελλάδα, Ετήσιου Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη», που διοργάνωσε για 23ο συναπτό έτος, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στο ίδρυμα Ευγενίδου, στις 22-23 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ήταν η ομιλία του Dr. Leo Drollas. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, με θέμα «Οι  Διεθνείς Αγορές Ενέργειας σε Μετασχηματισμό», ο Dr.  Drollas, ανεξάρτητος σύμβουλος για θέματα Ενέργειας με έδρα το Λονδίνο παρέθεσε τις προοπτικές που διανοίγονται για το πετρέλαιο, την επόμενη διετία 2019-2020.  

Ετήσιο Συνέδριο

Ετήσιο Συνέδριο "Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018": Ο Dr. Narsi Ghorban Αναδεικνύει το Ρόλο του Ιράν στην Μέση Ανατολή και τον Περσικό.

Ο Dr. Ghorban, μιλώντας κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνεδρίας του Ετήσιου Εθνικού Συνεδρίου του ΙΕΝΕ, μίλησε διεξοδικά για το ρόλο που διαδραματίζει το Ιράν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου.

Ετήσιο Συνέδριο ΙΕΝΕ

Ετήσιο Συνέδριο ΙΕΝΕ "Ενέργεια & Ανάπτυξη": Ο Kieran McNamara, Senior Analyst του ΙΕΑ Παρουσιάζει το World Energy Outlook 2018

Η πρώτη Συνεδρία του Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018», με θέμα «Διεθνείς Αγορές Ενέργειας σε Μετασχηματισμό», ξεκίνησε με την πολυαναμενόμενη αποκλειστική παρουσίαση, για την Ελλάδα, του “World Energy Outlook 2018», του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) από τον κ. Kieran McNamara, Senior Analyst του Οργανισμού, με έδρα το Παρίσι.

Κ.Ν. Σταμπολής: ΑΟΖ και Ενεργειακός Πλούτος στα Θαλάσσια Τεμάχια

Κ.Ν. Σταμπολής: ΑΟΖ και Ενεργειακός Πλούτος στα Θαλάσσια Τεμάχια

Για τις ΑΟΖ και τον ενεργειακό πλούτο στα θαλάσσια τεμάχια μίλησε την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), Κωστής Σταμπολής, στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 ‘Μαζί το Σαββατοκύριακο’ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Νίνα Κασιμάτη.