Το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε έπειτα από μικρές απώλειες, καθώς οι έμποροι στάθμισαν τα επόμενα βήματα μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, εν μέσω ενδείξεων χαλάρωσης των εχθροπραξιών μετά την ανταλλαγή επιθέσεων τύπου "μία σου και μία μου" την περασμένη εβδομάδα. Το brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε 0,3% τη Δευτέρα, και το West Texas Intermediate (WTI) ήταν 

Το brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε 0,3% τη Δευτέρα, και το West Texas Intermediate (WTI) ήταν κοντά στα 82 δολάρια. Το Ισραήλ επιστρέφει στους στόχους του για να εξαλείψει αυτό που λέει ότι είναι το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα και να απελευθερώσει τους υπόλοιπους ομήρους, γεγονός που θα διατηρήσει την ένταση στην περιοχή αυξημένη.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια προέρχονται από μια διαδοχική εβδομαδιαία απώλεια, αλλά παραμένουν υψηλότερα φέτος λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και των περικοπών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ που έχουν συσφίξει την αγορά. Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει προχωρήσει σε περαιτέρω περιορισμό του πετρελαϊκού τομέα του Ιράν, αν και οι αναλυτές βλέπουν συγκρατημένο αντίκτυπο στις εξαγωγές.