Η Hyundai θα Παρουσιάσει μια Νέα Μπαταρία Φωσφορικού Λιθίου 35 kWh για Φορτηγά

Η Hyundai θα Παρουσιάσει μια Νέα Μπαταρία Φωσφορικού Λιθίου 35 kWh για Φορτηγά
energia.gr
Πεμ, 28 Μαρτίου 2024 - 12:00

Η HD Hyundai Infracore (HDI) πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα μπαταρία φωσφορικού λιθίου 35 kWh για την τροφοδοσία της επόμενης γενιάς ηλεκτροκίνητων φορτηγών. Ενώ η νέα μπαταρία φωσφορικού λιθίου HD Hyundai δεν έχει τεχνικά κυκλοφορήσει ακόμα (θα υποκλιθεί επίσημα στην Intermat 2024 στο Paris-Nord Villepinte τον επόμενο μήνα), το πακέτο μπαταριών βρίσκεται σε εξέλιξη από τότε που η Infracore ήταν ακόμα η μάρκα Doosan.

Από το 2021, τα πρώτα πρωτότυπα της μπαταρίας είχαν διαμορφωθεί με προσαρμοσμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας (BMS) και συστήματα θερμικής προστασίας, καθώς και με μια ευέλικτη αρχιτεκτονική σχεδιασμού που επιτρέπει στον κατασκευαστή να παράγει μπαταρίες με διαφορετικές τάσεις και χωρητικότητες χρησιμοποιώντας διαφορετικό αριθμό τυποποιημένων κυλινδρικών κυψελών μπαταρίας νικελίου κοβαλτίου μαγγανίου (NCM) (αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πακέτο NCM που φαίνεται, στην κορυφή).

 

Διαφορετικές εκδόσεις της μπαταρίας Infracore χρησιμοποιούνται στους μίνι ηλεκτρικούς εκσκαφείς 1,7 τόνων της εταιρείας από το 2023. Και δεν είναι οι μόνοι. Η HD Hyundai προσφέρει επί του παρόντος μπαταρίες LFP σε χωρητικότητες ισχύος 5,8, 8,8 και 11,7 kWh - αλλά αυτά τα νέα που πρόκειται να υποκλιθούν αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερα.

Όπως, "αρκετά μεγάλες για να τροφοδοτήσουν ένα εμπορικό φορτηγό", μεγαλύτερες.

Η HDI επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα προμηθεύσει συστοιχίες μπαταριών για τα ηλεκτρικά φορτηγά μεσαίου φορτίου της Tata Daewoo Commercial Vehicle και ανακοίνωσε ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την επέκταση των ηλεκτρικών εμπορικών προσφορών της Κορέας.

Η επίσημη ανακοίνωση της HDI επικαλείται στοιχεία από την πλατφόρμα έρευνας αγοράς Markets and Markets, η οποία προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων θα αυξηθεί από τις 529.400 μονάδες που πωλήθηκαν το 2023 σε περισσότερες από 2,1 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030.

"Καταφέραμε να πρωτοπορήσουμε στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων με την ιδιόκτητη τεχνολογία των μπαταριών μας", λέει ο διευθύνων σύμβουλος της HD Hyundai Infracore, Seung-hyun Oh, "Με βάση αυτή την επιτυχία, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε σταδιακά τους τύπους οχημάτων που χρησιμοποιούνται με τις μπαταρίες μας και να επεκτείνουμε τη βάση προμηθευτών μας σε αναδυόμενες χώρες και άλλες περιοχές".

Τα νέα πακέτα μπαταριών προορίζονται να "προσφέρουν μια αξιόπιστη και στιβαρή λύση για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό, βιομηχανικό και ναυτιλιακό τομέα", σύμφωνα με την Power Progress (πρώην Diesel Progress).