Model Y Eπαγγελματικό; Η Τesla το Παρουσίασε με Δύο Θέσεις και Μεγάλο Χώρο Φόρτωσης

Model Y Eπαγγελματικό; Η Τesla το Παρουσίασε με Δύο Θέσεις και Μεγάλο Χώρο Φόρτωσης
energia.gr
Πεμ, 7 Μαρτίου 2024 - 12:07

Πολλοί ευρωπαίοι κατασκευαστές διαθέτουν εδώ και χρόνια τα επιβατηγά μοντέλα τους με δύο μόνο θέσεις και χώρους φόρτωσης πίσω.  Η Tesla ακολουθεί πλέον και αυτή την ίδια πρακτική λάνσαροντας μια νέα διαμόρφωση του Model Y με μόλις 2 θέσεις – αφήνοντας έναν τεράστιο χώρο στο πίσω μέρος για μεταφορά αντικειμένων. Το νέο όχημα παρουσιάστηκε ήδη στη Γαλλία

Η νέα έκδοση του Model Y προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο αποθήκευσης στο πίσω μέρος και μεγαλύτερη γκάμα, ενώ με 565 km αυτονομία έχει περίπου 30 περισσότερα χιλιόμετρα υψηλότερη αυτονομία από αυτήν της επιβατικής έκδοσης του.

Ο Clément Maguet, Senior Account Manager της Tesla, ανακοίνωσε το νέο όχημα στο LinkedIn:

«Η Tesla έχει αναπτύξει ένα 2θέσιο Model Y με χωρητικότητα αποθήκευσης 2.158 λίτρων και που προσφέρει αυτονομία έως και 565 km (κύκλος WLTP). Αυτό το μοντέλο είναι επιλέξιμο για φορολογία επαγγελματικών οχημάτων.»

 Η Tesla δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της νέας έκδοσης του Model Y καθώς οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πρέπει να επικοινωνήσουν με τη μονάδα της Tesla.

Επί του παρόντος, είναι επίσης διαθέσιμο μόνο στη Γαλλία και δεν είναι σαφές εάν ή πότε η Tesla σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα.

Στη Γαλλία, τα οχήματα με 2 ή 3 θέσεις που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς απαλλάσσονται από τον φόρο.

Η χώρα διαθέτει επί του παρόντος έναν στόλο περίπου 6,3 εκατομμυρίων επαγγελματικών οχημάτων, που κινούνται κυρίως με ντίζελ, όπως επισημαίνει ο Maguet, και η Tesla κυνηγά αυτήν την αγορά με αυτή τη νέα έκδοση του Model Y.

Η Tesla παίρνει το Model Y με 2 θέσεις βρίσκεται πλέον στα καταστήματα Tesla σε όλη τη Γαλλία.

Ν. Παλ.