Φήμες ότι Πάει ο Μασκ Ινδία για να Κατασκευάσει Εργοστάσιο της Τesla

Φήμες ότι Πάει ο Μασκ Ινδία για να Κατασκευάσει Εργοστάσιο της Τesla
energia.gr
Πεμ, 11 Απριλίου 2024 - 10:10

Ο Elon Musk φημολογείται ότι θα μεταβεί στην Ινδία αυτόν τον μήνα, γεγονός που πυροδοτεί εικασίες για μια ανακοίνωση σχετικά με την κατασκευή ενός εργοστασίου της Tesla στη χώρα. Η Tesla προσπαθεί εδώ και χρόνια να εισέλθει στην ινδική αγορά αυτοκινήτων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να παρακάμψει το προστατευτικό νομικό πλαίσιο της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει υψηλούς δασμούς στα εισαγόμενα οχήματα.

Η ινδική κυβέρνηση ήθελε η Tesla να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη χώρα, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία προτίμησε να δημιουργήσει πρώτα μια αγορά στη χώρα μέσω εισαγόμενων οχημάτων πριν επενδύσει σε μια κατασκευαστική μονάδα στη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, αναφέραμε ότι η Ινδία κατέληξε τελικά σε συμβιβασμό σχετικά με τους δασμούς εισαγωγής στα αυτοκίνητα, ώστε να ανοίξει την πόρτα στην Tesla και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες EV για να ξεκινήσουν την κατασκευή τους στη χώρα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεγάλη μείωση των εισαγωγικών δασμών για έναν περιορισμένο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων, εφόσον η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει μια σημαντική επένδυση και δεσμεύεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία.

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε φήμες ότι η Tesla σχεδίαζε να φέρει μια ομάδα θα βρει μια θέση για την κατασκευή ενός εργοστασίου στη χώρα.

Τώρα, μια νέα αναφορά από το Reuters στην Ινδία λέει ότι ο Musk πρόκειται να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Narendra Modi αργότερα αυτό το μήνα και ότι θα υπάρξει ανακοίνωση ενός εργοστασίου της Tesla κατά τη διάρκεια της επίσκεψης:

Ο επικεφαλής της Tesla Elon Musk θα επισκεφθεί την Ινδία αυτόν τον μήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Narendra Modi και αναμένεται να κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια για επενδύσεις και το άνοιγμα ενός νέου εργοστασίου στη χώρα, δήλωσαν δύο πηγές με άμεση γνώση.

Η επίσκεψη φέρεται ότι θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα της 22ας Απριλίου στο Νέο Δελχί.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια της Tesla για την Ινδία αυτή την εβδομάδα, ο Musk δήλωσε ότι είναι μια "φυσική εξέλιξη" για την Tesla να εισέλθει στην ινδική αγορά αυτοκινήτων.

Για να επωφεληθεί από το νέο πρόγραμμα που μειώνει τους εισαγωγικούς δασμούς σε έως και 40.000 εισαγόμενα ηλεκτρικά οχήματα, η Tesla θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια ελάχιστη επένδυση ύψους 4150 εκατ. ρουβλίων (500 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) σε μια μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία εντός 3 ετών με επίπεδο τοπικότητας 25% έως το 3ο έτος και 50% έως το 5ο έτος.

Ν. Παλ.