Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο FSRU της Αλεξανδρούπολης, με τα κομμάτια γύρω από την Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης να κουμπώνουν ένα-ένα. Η τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr πέταξε πάνω από την κατασκευή, που βρίσκεται ανοιχτά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, και κατέγραψε την εξέλιξη στις εργασίες

Παρακολουθήστε το βίντεο της πτήσης πάνω από το σκάφος πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αλεξανδρούπολη αλλά και τη διαδρομή μέχρι τον Απαλό:

Εξάλλου, όπως ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το τοπικό μέσο του Έβρου, αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται έργα στην πλατφόρμα Castoro 10, όπου προχωρά η διαδικασία συγκόλλησης και πόντισης των σωλήνων του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης του FSRU.

Η εξέλιξη της κατασκευής πάντως, είναι πραγματικά εντυπωσιακή, με την εικόνα πλέον στην πλωτή μονάδα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο και το πλοίο θα φτάσει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2023.

Υπενθυμίζεται, ότι το FSRU θα βρίσκεται αγκυροβολημένο σε απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων, μέσα στη θάλασσα, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και 10 χλμ. από την κοντινότερη ακτή στη Μάκρη.

Τέλος, η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU), χωρητικότητας 153.500 κ.μ. LNG, θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Ελλάδας με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της ευρύτερης περιφέρειας (Ρουμανία, Σερβία, Β. Μακεδονία κ.α.) αλλά και με προοπτική να εφοδιάσει και την Ουκρανία.