Το World Energy Outlook (WEO) δημοσιεύεται συνήθως τον Νοέμβριο. Ωστόσο, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) δημοσιεύει την εμβληματική του έκθεση ένα μήνα νωρίτερα, τον Οκτώβριο. Πέρυσι ήταν ο Covid-19. Φέτος είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά λόγω της κλιματικής αλλαγής και της συνδιάσκεψης στη Γλασκώβη COP26. Με φόντο λοιπόν τις ταραγμένες αγορές και την κρίσιμη κομβική συνάντηση της COP26, το νέο World Energy Outlook του IEA καθιστά σαφές ότι η πρόοδος της καθαρής ενέργειας είναι ακόμη πολύ αργή

για να θέσει τις παγκόσμιες εκπομπές σε συνεχή μείωση προς το καθαρό μηδέν, τονίζοντας την ανάγκη για ένα αδιαμφισβήτητο σήμα δράσης από τις κυβερνήσεις.

Το WEO-2021, η ετήσια εμβληματική δημοσίευση του IEA, δείχνει ότι παρόλο που η ανάπτυξη της ενέργειας  από τον ήλιο και τον άμεμο αυξάνεται δυναμικά, η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα αυξάνεται έντονα φέτος, ωθώντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τους στην ιστορία.

Το WEO είναι η πιο έγκυρη πηγή ανάλυσης και προβολών του ενεργειακού κόσμου και δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 1998. Τα αντικειμενικά δεδομένα και η αμερόληπτη ανάλυσή του παρέχουν κρίσιμες γνώσεις για την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση ενέργειας σε διαφορετικά σενάρια και τις επιπτώσεις στην ενεργειακή ασφάλεια, τους κλιματικούς στόχους και την οικονομική ανάπτυξη. 

Δείτε εδώ το WEO-2021, έναν απαραίτητο οδηγό για τις ευκαιρίες, τα οφέλη και τους κινδύνους που έρχονται σε αυτή τη ζωτική στιγμή για τη μεταβάση στην καθαρή ενέργεια.