Γιγαντιαίο Κοίτασμα 320 Bcm στη Μαύρη Θάλασσα τα «Καλά Νέα» Ερντογάν - Προκλητική Προαναγγελία Νέων Παράνομων Ερευνών στην Αν. Μεσόγειο

Γιγαντιαίο Κοίτασμα 320 Bcm στη Μαύρη Θάλασσα τα «Καλά Νέα» Ερντογάν - Προκλητική Προαναγγελία Νέων Παράνομων Ερευνών στην Αν. Μεσόγειο
energia.gr
Παρ, 21 Αυγούστου 2020 - 16:17

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία ανακάλυψε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, το οποίο περιέχει 320 δισεκ. κυβικά μέτρα, και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες και για άλλα ευρήματα στην περιοχή. Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι φραστικές επιθέσεις ενάντια στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» της ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε «διπρόσωπη», ενώ προανήγγειλε και νέες παράνομες έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

«Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας καλές ειδήσεις: η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης προσθέτοντας πως η χώρα του έχει στόχο να μπορεί μέχρι το 2023 να το χρησιμοποιήσει και να γίνει καθαρή εξαγωγός ενέργειας.

Από τις δηλώσεις Ερντογάν δεν έλειψαν οι αναφορές στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον τούρκο πρόεδρο να σημειώνει εμφατικά πως «περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα». «Θα εκδώσουμε κι άλλες άδειες για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Δικαιωνόμαστε με αυτά που κάνουμε» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέστησε σαφές πως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ερευνών, ενώ επεσήμανε πως πίσω από τα «παιχνίδια» που παίζονται στη Μεσόγειο υπάρχει μεγάλη μάχη για ενεργειακούς πόρους στην περιοχή.

Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Η ΕΕ είναι διπρόσωπη. Αν συμβεί κάτι στη Μεσόγειο θα είναι κακό για την Ευρώπη. Δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα αυτό που κάνει η Ευρώπη, απλά θα μειώσει την υπόληψη της Ευρώπης».

Τέλος, ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε για ακόμη μια φορά κατά της Ελλάδας, αποκαλώντας την «κακομαθημένο παιδί» της ΕΕ.

«Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τους στόχους μας, προστατεύοντας τα συμφέροντά μας. Όλοι όσοι μας αντιτίθενται σε αυτό το μονοπάτι, η Ελλάδα κατά πρώτο λόγο, ξέρουν ότι έχουμε δίκιο. Η ΕΕ, η οποία έχει κακομάθει την Ελλάδα, για άλλη μια φορά προδίδει τις αρχές της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι άκυροι χάρτες, που δεν έχουν σημασία, θα προκαλέσουν μια μέρα τη μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την ΕΕ».