Το energia.gr., το πρώτο ενεργειακό portal της χώρας, πιστό στις αρχές του για άμεση και διαδραστική σχέση με τους πολυπληθείς χρήστες του, επιστρέφει με μια νέα επίκαιρη δημοσκόπηση. Στις 2 Ιανουαρίου η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου, EastMed. Καθώς αναμένεται και η ενεργός συμμετοχή της Ιταλίας στο φιλόδοξο αυτό διευρωπαϊκό έργο, το energia.gr θέτει μια σειρά καίριων ερωτημάτων προς τους χρήστες του, στην προσπάθεια να συμβάλει στο να αποκρυσταλλωθεί

μια κεντρική ιδέα για το πώς η κατασκευή του αγωγού θα ωφελήσει τη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της προηγούμενης δημοσκόπησης του energia.gr που αφορούσε στο προς ποία κατεύθυνση, θεωρεί η κοινωνία των πολιτών, ότι θα συμβάλει περισσότερο το νέο πλαίσιο του target model, για τη μεταρρύθμιση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Με τη συμμετοχή 430 χρηστών, η δημοσκόπηση υπήρξε επιτυχής, με τις επιμέρους απαντήσεις στο βασικό ερώτημα που τέθηκε, να χαρακτηρίζονται από σχετική ισορροπία.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο επιμέρους ερώτημα, για το σε ποια  κατεύθυνση θα οδηγήσει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η εισαγωγή του target model, το 17% όσων συμμετείχαν απάντησε ότι θα βελτιώσει τον ανταγωνισμό της αγοράς retail και άρα στη μείωση των τιμολογίων για τους οικιακούς καταναλωτές.

Στο δεύτερο επιμέρους ερώτημα, το 20,2% των χρηστών απάντησε πως θα αποφέρει καλύτερες τιμές για τον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, ενώ στο τρίτο ερώτημα, το 19,3% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, απάντησε ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφάνεια στη λειτουργία της αγοράς.

Όσον αφορά στο τέταρτο επιμέρους ερώτημα, το 22,3% των χρηστών απάντησε ότι το Νέο Χρηματιστήριο Ενέργειας, θα προσελκύσει νέους παίκτες στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τέλος, στο πέμπτο και τελευταίο επιμέρους ερώτημα, το 20,2% όσων συμμετείχαν, απάντησε ότι θα συμβάλει στην ανάδειξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας ως βασικού πόλου ενεργειακών συναλλαγών στην ΝΑ Ευρώπη.

H διεύθυνση του energia.gr επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά στη δημοσκόπηση και αναμένει την ίδια και μεγαλύτερη ανταπόκρισή τους στη νέα που μόλις δημοσιεύτηκε.