Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και εν μέσω θέρους συνεχίστηκε η πτωτική πορεία της μέσης οριακής τιμής συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο ενεργειακής ανάλυσης του ΙΕΝΕ, που εστιάζει στην εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ άλλων.

Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ την εβδομάδα μεταξύ 25 Ιουνίου και 1 Ιουλίου ανήλθε στα €57.50/MWh, μειωμένη κατά 3.00% από την μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας, με μέγιστη και ελάχιστη ΟΤΣ στα €69.55/MWh και στα €27.00/MWh αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη μέση ΟΤΣ ανά ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας επετεύχθη την περασμένη Τρίτη (26/6) φτάνοντας τα €61.47/MWh.   

 

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, επισημαίνεται ότι η μέση ΟΤΣ της προηγούμενης εβδομάδας σημείωσε περαιτέρω πτώση λόγω κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίστηκαν προκαλώντας με τη σειρά τους μείωση της ζήτησης κατά 62 GWh σε εβδομαδιαίο επίπεδο, επιστρέφοντας σε επίπεδα φορτίου συστήματος Μαΐου. Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη για αυτήν την περίοδο αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως λόγω της μεγάλης χρήσης κλιματιστικών, το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από χαμηλά φορτία.