Δ. Ανδρωνάς (Γενικός Διευθυντής EDPR): Η Αποθήκευση Ρεύματος Από ΑΠΕ

Δ. Ανδρωνάς (Γενικός Διευθυντής EDPR): Η Αποθήκευση Ρεύματος Από ΑΠΕ
συνέντευξη στον Φίλη Καϊτατζή
Παρ, 19 Ιανουαρίου 2024 - 15:01

Η αποθήκευση ρεύματος θα διαδραματίσει καίριο ρόλο τα προσεχή χρόνια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των διαλείψεων στο δίκτυο και μεγιστοποιώντας τη διαθεσιμότητα και την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, όπως λέει ο γενικός διευθυντής της EDPR κ. Διονύσης Ανδρωνάς, η αποθήκευση μπορεί να μειώσει τους περιορισμούς της περιστολής

δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τους παραγωγούς, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων έργων.

«Η αποθήκευση θα διαδραματίσει καίριο ρόλο τα προσεχή χρόνια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των διαλείψεων στο δίκτυο και μεγιστοποιώντας τη διαθεσιμότητα και την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», υπογραμμίζει ο Διονύσης Ανδρωνάς γενικός διευθυντής της EDPR (EDPRenewables) Ελλάδος – «παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». Συνομιλήσαμε μαζί του για το Energy Storage Feature και την EDP Renewables. Από την αρχή του έτους, η EDPR έχει ενσωματώσει πάνω από 600 MW ηλιακής ισχύος και διαθέτει επί του παρόντος 5,2 GW αιολικής και ηλιακής ισχύος σε διάφορα στάδια κατασκευής.

Διονύσης Ανδρωνάς: Η διαρκής αναζήτηση καινοτόμων λύσεων που μπορούν να επιταχύνουν τη χρήση καθαρής ενέργειας και την ανθεκτικότητα του δικτύου είναι στοιχείο του DNA της EDPR. Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέα ηλιακά και αιολικά έργα, επενδύουμε επίσης ενεργά στην ανατροφοδότηση των αιολικών πάρκων που βρίσκονται σε λειτουργία και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, οι οποίες περιλαμβάνουν το πράσινο υδρογόνο, τα υβριδικά έργα (συνδυάζοντας δύο ή περισσότερες ανανεώσιμες πηγές στο ίδιο έργο) και την αποθήκευση ενέργειας.

-Ποιος είναι ο ρόλος της αποθήκευσης τα προσεχή χρόνια;

Διονύσης Ανδρωνάς: Η αποθήκευση θα διαδραματίσει καίριο ρόλο τα προσεχή χρόνια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των διαλείψεων στο δίκτυο και μεγιστοποιώντας τη διαθεσιμότητα και την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, η αποθήκευση μπορεί να μειώσει τους περιορισμούς της περιστολής, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τους παραγωγούς, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων έργων.

(η συνέχεια στο slpress.gr)