Συνέντευξη – Video Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ) στο Energia.gr: «H Eνεργειακή Μετάβαση Δεν Έχει Κόστος- Είναι Μια Επένδυση»

Συνέντευξη – Video Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ) στο Energia.gr: «H Eνεργειακή Μετάβαση Δεν Έχει Κόστος- Είναι Μια Επένδυση»
Συνέντευξη στον Αδάμ Αδαμόπουλο
Δευ, 4 Δεκεμβρίου 2023 - 12:11

Το energia.gr πρωτοπόρο στο χώρο της ενεργειακής πληροφόρησης για περισσότερο από δύο δεκαετίες, παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο του νέου κύκλου ενημέρωσης, με μαγνητοσκοπημένες συντεντεύξεις με κορυφαία στελέχη και ειδικούς από τον κλάδο της ενέργειας. Αυτή τη φορά η κάμερά μας βρέθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας  (ΕΛΕΤΑΕΝ), για μια σύντομη, πολύ ενδιαφέρουσα και περιεκτική συνομιλία με τον κ. Παναγιώτη Παπασταματίου, Γενικό Διευθυντή της Ένωσης.

Μεταφέροντας γνώσεις, βιώματα και εμπειρίες δεκαετιών, ο κ. Παπασταματίου εξηγεί στον δημοσιογράφο, Αδάμ Αδαμόπουλο, γιατί δεν είναι «φούσκα» η ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ, και παραθέτει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι «παιδικές ασθένειες» του τομέα.

Ακόμη, μιλά για την γραφειοκρατία στο θέμα της αδειοδότησης νέων έργων, για τις μεγάλες ευκαιρίες που κρύβει για τη χώρα η εγκατάσταση υπεράκτιων πλωτών αιολικών πάρκων, καθώς και για τον ρόλο των περιβαλλοντικών οργανώσεων.  

Τέλος, δεν διστάζει να “απευθυνθεί” στον Πρωθυπουργό και να του “καταθέσει” τα δική του πρόταση για την ανέλιξη του τομέα.