Εντείνεται το ενδιαφέρον για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από γεωθερμία, μετά και την υπουργική απόφαση που αφορά την οριοθέτηση πεδίων με θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών. Σε αυτή τη διαδικασία αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχει η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών(ΕΑΓΜΕ). Όπως ανέφερε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Η ανάπτυξη της γεωθερμίας αποτελεί βασική προτεραιότητα 

της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, καθώς ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας με την αξιοποίηση μίας εγχώριας πηγής ενέργειας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και εξοικονόμηση ενέργειας για τους καταναλωτές». 

Όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΑΓΜΕ στο Energia.gr «είναι σε πρώιμο στάδιο οι γνώσεις και οι πληροφορίες γύρω από συγκεκριμένα γεωθερμικά πεδία, υπάρχουν κάποια δεδομένα, αλλά πρέπει να γίνουν συστηματικές έρευνες, εκεί που υπάρχουν ενδείξεις θερμοκρασιακές.  Αν δεν εντοπιστεί ταμιευτήρας για να δούμε τις ποσότητες σε ρευστά δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα». Μιλάμε για βαθιές γεωτρήσεις της τάξεως των 2,5 - 3 χλμ οι οποίες δεν έχουν γίνει επομένως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες, Οι περιοχές με αυξημένο ενδιαφέρον αφορούν – σύμφωνα με πληροφορίες- από την Ανατολική Μακεδονία έως τη Θράκη, ένα κομμάτι της λεκάνης του Στρυμόνα, η περιοχή του δέλτα του Νέστου η περιοχή του δέλτα του Έβρου και η περιοχή της νότιας Χίου εκτός βέβαια των γνωστών πεδίων που είναι παραχωρημένα για έρευνα στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(Μήλος -Κίμωλος – Πολύαιγος, Νίσυρος, Λέσβος, Μέθανα).

Να σημειωθεί πως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, δηλαδή στη λεκάνη του Στρυμόνα,  την περιοχή στο δέλτα του Νέστου, την περιοχή του δέλτα του Έβρου  στο παρελθόν είχαν γίνει βαθιές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες επομένως υπάρχουν θερμοκρασιακά δεδομένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Εκτιμάται πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δοθεί η δυνατότητα σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην γεωθερμία πριν αναλάβουν το ρίσκο της έρευνας να διαθέτουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Κρίσιμο στοιχείο το γεγονός πως το σκέλος της έρευνας θα το αναλάβουν οι εταιρίες που θα επενδύσουν στα γεωθερμικά πεδία. Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει επομένως να συνεργαστούν με κάποια εταιρία, ενδεχομένως πετρελαϊκή, που έχει την εμπειρία ή με κάποια εταιρία του εξωτερικού που έχει τον εξοπλισμό για γεωτρήσεις σε 2,5-3 χλμ, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που να μπορούν να πάνε σε τόσο μεγάλα βάθη. Για χαμηλής ενθαλπίας (500-600 μέτρα βάθος) είναι ευκολότερα τα δεδομένα και εκεί υπάρχει ο εξοπλισμός για γεωτρήσεις.