Το σύνθημα έριξαν πρώτοι ο Χάρυ κι η Μέγκαν: «Σταματάμε στα δύο παιδιά γιατί σεβόμαστε το περιβάλλον». Ακολούθησαν πολλοί το παράδειγμα. Στην Αμερική, την Κίνα, Ιαπωνία και στην Ευρώπη, όπου η αύξηση του πληθυσμού είναι χαμηλότερη του 2,1 τέκνων ανά ζεύγη γονίμου ηλικίας, η οποία δεν εξασφαλίζει αναπλήρωση των γενεών έναντι 2,3 που επιτρέπει την αύξηση.

 

Είναι όμως ο σεβασμός προς το φυσικό περιβάλλον που ευθύνεται για την δημογραφική κρίση λχ. στην Ελλάδα, όπου προηγούνται πολλές άλλες αιτίες, εμποδίζουσες την αύξηση του γηγενούς πληθυσμού, όπως η ανεργία των νέων (50% στις ηλικίες μέχρις 26 ετών), η οικονομική στασιμότητα ( επενδύσεις και αποταμίευση υστερούν της κανονικότητος), το κόστος ζωής (υψηλότερο στην ΕΕ εν σχέσεις με τις αμοιβές εξηρτημένης εργασίας).

Υπάρχουν όμως κι άλλες αιτίες σχετιζόμενες με την «πράσινη μετάβαση» την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη «τοις… Ευρωπαίοις ρήμασι πειθομένη»!

Πρώτα απ’ όλα, το κόστος της ηλεκτρικής ενεργείας στον μέσο καταναλωτή αλλά και στην βιομηχανία που τριπλασιάσθηκε την τελευταία 5ετία. Η κυβέρνηση έκλεισε 5 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς και δύο λιγνιτωρυχεία, για να συμμορφωθεί στις εντολές της προέδρου της Κομισιόν, βον ντερ Λάιεν. Αποτέλεσμα: ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας εμειώθη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας.

Η μετάβαση στην ενεργειακή αυτάρκεια – πολύ πιο σημαντική από την «πράσινη» - εμποδίσθη από την κυβέρνηση που δεν συνέχισε τις έρευνες υδρογονανθράκων, δεν κήρυξε την Ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο πέλαγος και δεν την ένωσε την ΑΟΖ με την Κυπριακή. Αντίθετα η «δούλη Κύπρος» (κατά τον ΥΠΕΝ Στυλιανίδη) άσκησε όλα τα δικαιώματα της ως ανεξάρτητο κράτος του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Η Αγροτική οικονομία, κάποτε η πρώτη της Ελλάδος, από την οποία αντλούσε η πατρίς το αμυντικό της σφρίγος, συρρικνώθη στο 6% του ΑΕΠ και οδεύει στο 3%, όπως στην …Εσθονία , χιλιάδες μίλια μακριά από τον προαιώνιο εχθρό μας. Οι αγρότες μας, φυσικοί εταίροι της «πράσινης μετάβασης» αγνοούνται από το κράτος όταν δεν βλάπτονται όπως λχ. στα δάση απ’ όπου απεμακρύνθησαν οι ρητινοσυλλέκτες χάριν των χημικών διαλυτών εξ …Ευρώπης.

Αλλά κάπου τα πράγματα αλλάζουν στη «πράσινη Ευρώπη». Η αναφερθείσα πρόεδρος της Κομισιόν διεκδικεί δευτέρα θητεία στο θώκο της, μεταθέσασα το χρονικό ορόσημο της «πράσινης μετάβασης» στο απώτερο μέλλον, υπήκουσα στις ανάγκες των Γερμανικών βιομηχάνων για φθηνότερη ενέργεια από υδρογονάνθρακες.

Θα χρειασθεί όμως περισσότερο χρόνο, για να εννοήσει το πραγματικό αίτιο που τα νέα ζευγάρια αρνούνται να τεκνοποιήσουν, αισθανόμενα ανασφαλή για την ανατροφή των παιδιών της ακόμη κι όταν θεωρούνται εύπορα.

Η ασφαλής κοινωνία δεν χρειάζεται τόσο ένα νέο Επίτροπο Αμύνης στην ΕΕ όσο την εφαρμογή του Νόμου και της Τάξεως σε αναρχούμενα κράτη όπως οι Ελληνικοί δρόμοι – Μολώχ (*) που δεν αστυνομεύονται παρά τις 55.000 αστυνομικούς!

 

(*) Θεότητα των Καναανιτών που συνδέεται με την αιματοχυσία παιδιών, κατά την Βίβλο.