Η Statkraft σχεδιάζει να δημιουργήσει εγκαταστάσεις για παραγωγή 2000MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία το 2030 και να γίνει ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές πράσινου υδρογόνου στη χώρα. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη και της προϊούσας κλιματικής αλλαγής, η Statkraft ανακοίνωσε ότι είναι στρατηγικά σε καλή θέση για να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του αναγκαίου μετασχηματισμού του γερμανικού ενεργειακού συστήματος.

 

Ο διευθυντής χώρας της Statkraft στη Γερμανία Stefan-Jörg Göbel δήλωσε: "Η Statkraft είναι μια εταιρεία που μπορεί να προσφέρει ενέργεια στη Γερμανία: "Η Γερμανία αντιμετωπίζει τη μεγάλη πρόκληση της μαζικής επιτάχυνσης της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - προκειμένου να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι και να δημιουργηθεί ταχύτερη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με πολύ συγκεκριμένες λύσεις.

"Δημιουργούμε έναν οργανισμό που θα είναι σε θέση να αναπτύσσει και να κατασκευάζει περίπου 300 έως 500MW αιολικής και ηλιακής ισχύος στη Γερμανία κάθε χρόνο από το 2027".

Αυτό θα είναι επιπλέον του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου ευέλικτων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1800MW.

Ο Göbel δήλωσε: "Είμαστε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες για την ενεργειακή μετάβαση με έναν μοναδικό συνδυασμό δύναμης και ευελιξίας.

"Η ισχυρή οικονομική μας θέση είναι ζωτικής σημασίας στην πορεία μας προς την ανάδειξη ενός από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Η φιλοδοξία της Statkraft είναι να κατασκευάζει 2.500 έως 3.000MW ετησίως, που ισοδυναμεί με έναν νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας κάθε ένατη ημέρα από το 2025".