Ορθώς ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης (ΚΜ) προειδοποίησε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν πτοείται από τις «εξωφρενικές κατηγορίες» που εκτοξεύει κάθε τόσο - ακόμη και στην παρούσα γενική συνέλευση των (Ισλαμικών) χωρών-μελών του ΟΗΕ. Το bullying (*) που ασκείται εις βάρος της Ελλάδος απ’ τους Τούρκους – κι όχι μόνο - δεν πρόκειται να την «καθίσει» στη τράπεζα των διαπραγματεύσεων , να συζητήσει τις παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας.

 

 

Η δήλωση του ΚΜ απευθύνεται εις πάντα εχέφρονα ότι με παραβιάσεις του Ελληνικού εθνικού χώρου, με χρησιμοποίηση των φτωχοδιαβόλων στον Έβρο  και με απειλές περί μονομερούς αναθεωρήσεως της Συνθήκης της Λωζάννης, πάσα συνεννόηση με τους Τούρκους είναι αδιανόητη…

Αποτελεί όμως  η δήλωση του ΚΜ αυτοδέσμευση  ότι δεν θα λησμονήσει το διεθνές δίκαιο των θαλασσών του ΟΗΕ και τα εντεύθεν τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού εις πάσαν επαφήν μετά των νεοθωμανών του Ερντογάν  - οπότε διάφοροι «σύμβουλοι» που συνιστούν τον  κατευνασμό της Τουρκίας , περιττεύουν και συνεπώς πρέπει ν’ απομακρυνθούν απ’ το μέγαρο Μαξίμου ως τουλάχιστον «μειοδότες» αν όχι ύποπτοι.

Πληροφορίες αναμένονται από Αμερικανικές πηγές που  εισέρευσε το… Πουτινίστικο χρήμα για την υπονόμευση της εθνικής γραμμής της Ελλάδος στα Βαλκάνια, στη  Λιβύη και για τους Κούρδους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία επίσης  εκφοβίζεται από τον πρόεδρο Πούτιν ότι θα στείλει Ρώσους τουρίστες στο αεροδρόμιο Ερτσάν στη κατεχομένη βόρεια Κύπρο ως πρώτο βήμα αναγνωρίσεως της ΤΚΒΚ εάν η Κυπριακή κυβέρνηση επιβάλλει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στους Ρώσους ολιγάρχες που έχουν εγκατασταθεί  και δωροδοκούν την ελεύθερη Κύπρο.  

Η τακτική τρομοκρατήσεως και εξαγοράς των αντιπάλων είναι εν τούτοις μία παλιά ιστορία.

Με αγριοφωνάρες, ο Αχιλλέας κάτω από τα τείχη της Τροίας προσπαθούσε να πτοήσει τους Τρώες, εις μάτην. Από της εποχής των Μηδικών πολέμων τον 5ον αιώνα μ.Χ.  , ο εκφοβισμός  και το «χρυσίον» αποτελούσε μέσον επιβολής της θελήσεως του Πέρση «βασιλέως βασιλέων» επί της δημοκρατικής Αθήνας αλλ’ άνευ αποτελέσματος. Ο Ξέρξης, κατά τον Ηρόδοτον, εφήρμοσε τον εκφοβισμό κι επέτυχε την ανοχή των Θηβαίων και Θεσσαλών κατά την εισβολή του στην Ελλάδα , όπου όμως δις ηττήθη. Επίσης, η δημηγορία Αθηναίων και Μηλίων που αναφέρει ο Θουκυδίδης στην εξιστόρηση του Πελοποννησιακού πολέμου, δεν απέτρεψε την αντίσταση των τελευταίων.

Ο Γάλλος βασιλιάς Κάρολος της Σικελίας, ο Μωάμεθ ο Πορθητής και οι Πάπες της Ρώμης εξεβίαζαν τους Παλαιολόγους να παραδοθούν αμαχητί αλλά αυτοί δεν ενέδωσαν.

Στη σύγχρονη εποχή περιστατικά εκφοβισμού έχομε του Μουσολίνι το 1940 κατά του κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννη Μεταξά και του Χίτλερ εναντίον του Ουΐστον Τσώρτσιλ, πρωθυπουργού της Μεγ. Βρετανίας το 1941.

Με την επίθεση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών  στη Κρήτη τον Μάιον του 1941 έγινε «πρόβα τζενεράλε» της Χιτλερικής εισβολής στην Αγγλία και επεδίωκε την συνθηκολόγηση των Βρετανών, κατά τον Τζώρτζ Όργουελ. Πάλιν ματαίως!

Εδώ ανακύπτει το κόστος του Εκφοβισμού: Αμφότεροι , Μουσολίνι και Χίτλερ απέτυχαν να πτοήσουν Έλληνες και Βρετανούς, με αποτέλεσμα να κλιμακώσουν την απειλή με εισβολή, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα και για τους δύο είναι σήμερον γνωστά.

Στα βουνά της Βορείου Ηπείρου ηττήθη ο Ιταλικός στρατός και στο Μάλεμε της Κρήτης απωλέσθησαν 4.500 Γερμανοί αλεξιπτωτιστές – το άνθος της Γερμανικής νεολαίας μεταξύ των οποίων και οι τρείς τρισέγγονοι του νικητού στο Βατερλώ, Πρώσου στρατάρχου Μπλύνχερ.

Αντί  να επιτύχει την συνθηκολόγηση του Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ χρονοτρίβησε έξι εβδομάδες στην Ελλάδα την Άνοιξη του 1941 και τον πρόλαβε ο «στρατηγός» Χειμώνας στην Ρωσία οπόταν έχασε το πόλεμο , στο Στάλινγκραντ και στα τενάγη του Κουρσκ λίγο αργότερα.

Ας προσέξει λοιπόν ο Ερντογάν-εφέντι: Η Ελληνική Μικρασιατική εκστρατεία δεν απέτυχε λόγω Κεμάλ  «Ατατούρκ» αλλά από προδοσία της «Αντάντ» , την βοήθεια του υπό των Μπολσεβίκων του Τρότσκι  και την εξάντληση του Έλληνα στρατιώτη που μετά τη κοπιώδη διάβαση της Αλμυράς λίμνης νίκησε τους Τούρκους στον Σαγγάριο ποταμό.

Το τωρινό  παραλήρημα του νεοχαλίφη μπορεί να του βγει σε κακό.

              

(*) Ο όρος bullying, που εξυπακούει τον εκφοβισμό αδυνάτου υπό ισχυροτέρου είναι τουλάχιστον ατυχής στην περίπτωση της Ελλάδος που σαφώς υπερέχει της Τουρκίας.