Πενήντα τέσσερις λαθρομετανάστες (Λ/Μ) έξ ών τέσσαρις θετικοί στον Κορωνοϊό της Πανδημίας, αφίχθησαν, προερχόμενοι από Τουρκίας δια θαλάσσης το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή Μεγάλη Θέρμα της Λέσβου. Τον παρελθόντα Μάιο 229 Λ/Μ απεβιβάσθησαν μόνον στην Λέσβο. Συνεπώς, το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα από την Τουρκία δεν διεκόπη, απλώς περιορίσθη κάπως. Υπολογίζεται ότι άνω των 30.000 Λ/Μ ήλθαν το τελευταίο 12μηνο στην χώρα μας.

 

 

Αλλά γιατί να μην έλθουν; Φύλαξις των θαλασσίων συνόρων της χώρας δεν υπάρχει αποτελεσματική. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγήπ Ερντογάν στοχεύει ν’ απαλλαγεί απ’ τα 3 εκατομμύρια  «πρόσφυγες» που παρεπιδημούν στην Τουρκία, στέλνοντας τους στην δυτική Ευρώπη, μέσω Ελλάδος. Οι χώρες της ΕΕ έχουν  κλείσει τα σύνορα στους Λ/Μ. Η …Απάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ τους θεωρεί «πολιτικούς πρόσφυγες» ενώ είναι οικονομικοί μετανάστες μαζί με τζιχαντιστές από την  Αφρική και Κεντρική Ασία. Κι’ ο Έλλην υπουργός Μεταναστευτικής «Πολιτικής» (Sic) ψάχνει να μισθώσει 30.000 διαμερίσματα να τους στεγάσει, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν αδιάψευστα στο διαδίκτυο.

Η «πολιτική» αυτή εναρμονίζεται πλήρως με την στρατηγική της κυβερνήσεως για την ανάπτυξη της χώρας πολύ πριν εμφανισθεί η Πανδημία. Την δίδαξε πρώτος ο ευρω-βολευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Δημήτριος Παπαδημούλης, ο οποίος, σύμφωνα με το ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ, αγόρασε 8 ακίνητα στο κέντρο των Αθηνών και τα μίσθωσε στην ΜΚΟ του Τζώρτζ Σόρος, η οποία εν συνεχεία στέγασε δωρεάν οικογένειες Λ/Μ, με το αζημίωτο για τον ιδιοκτήτη.

Στη θεωρία, η αγορά ακινήτων με χρήματα από το εξωτερικό, αυξάνει την ζήτηση του κλάδου, ιδίως όταν αυτή είναι από χαμηλή μέχρις ασήμαντη για τα φθηνά διαμερίσματα, τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα και τα κακόφημα ξενοδοχεία στο υποβαθμισμένο κέντρο των Αθηνών. Τ’ ανακαλύπτουν διάφοροι αετονύχηδες και τ’ αξιοποιούν καταλλήλως, με την συμπαράσταση των 400 ΜΚΟ που δρουν ανενόχλητα στην χώρα…

Το νέο αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ακίνητα αυτά διαχέεται στην χειμαζόμενη αγορά ακινήτων και βοηθούσης της «Χρυσής βίζας» των Κινέζο-Αράβων κομίζει κέρδη στην οικοδομή, η οποία, ως λέγει μία  παλαιά φράση του Γεωργίου Δράκου, είναι «η μάνα της οικονομίας». Συναφώς συμπαρασύρει τις τιμές των οικοπέδων, τα ημερομίσθια των Αλβανών οικοδόμων, τα τσιμέντα κλπ. υλικά οικοδομής και την όρεξη των πολεοδόμων για αυξημένους συντελεστές δομήσεως ιδίως προς την Ακρόπολη μεριά.

Η σκέψη αυτή φαίνεται να διέπει ένα οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης - ποιός είπε ότι στερείται προγράμματος; Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ έχει ήδη μισθώσει 4.587 διαμερίσματα καθ’ άπασαν την χώραν, με σκοπό να στεγάσει του ασύλητους Λ/Μ. Το πρόγραμμα αυτό επεκτεινόμενο, θ’ αποτελέσει προσκλητήριο για την προσέλκυση κι’ άλλων Λ/Μ, διότι ποίος στραβός δεν θέλει το φως του; εν προκειμένω δωρεάν στέγαση και μπαξίσι;

Η… Απάτη Αρμοστεία ΟΗΕ προσφέρει 190 εκατ. ευρώ «για την υλοποίηση του προγράμματος της ασυλίας». Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Οικονομική ανάπτυξη και άφθονους «φτωχοδιαβόλους» του Ταγήπ Ερντογάν στον Έβρο.

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», το νέο σύνθημα του Κορωνοτουρισμού.