Είδηση δεν είναι η εκείνη που αφορά τη μεταβίβαση 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ (ήτοι του Διαχειριστή Συστήματος Φυσικού Αερίου) στην κοινοπραξία των εταιρειών Snam, Enagas και Fluxys, η οποία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής μετά τον διεθνή διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ τον Απρίλιο του 2018, έναντι του ποσού των 535 εκατ. ευρώ.

Ούτε ότι ορίστηκε νέος πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ ο μηχανολόγος μηχανικός το επάγγελμα κ. Θεόδωρος Ζητούνης (τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου κατέλαβε ο Ιταλός, μάλλον, την καταγωγή Nicola Battilana έπειτα από σχετική εισήγηση της κοινοπραξίας).

Είδηση κατά τη γνώμη μου δεν αποτελεί ούτε το γεγονός πως ο κύριος Ζητούνης είναι εκλεκτός του υπουργείου Ενέργειας – του κυρίου Σταθάκη προσωπικά.

Κατά την άποψή μου είδηση είναι ότι ο κύριος Ζητούνης είχε μία ευπρόσωπη παρουσία στην Υαλουργία Γιούλα, ως τεχνικός διευθυντής για σχεδόν 10 χρόνια. Διότι ανατρέχοντας στον «ρουφιάνο» της εποχής μας, το Διαδίκτυο, ανακάλυψα ομιλία του κ. Ζητούνη σε ημερίδα ΤΕΕ, τον Νοέμβριο του 2013, με θέμα «Ηλεκτρική ενέργεια, βιομηχανία, ανταγωνισμός, ανάπτυξη».

Οπως διαπίστωσα διαβάζοντας την ομιλία του κ. Ζητούνη (όρεξη που την έχω κι εγώ, χριστουγεννιάτικα…), αυτή ήταν δομημένη γύρω από τη βασική ιδέα «πληρώνουμε ακριβά την ηλεκτρική ενέργεια, πληρώνουμε ακριβά το φυσικό αέριο, άρα τι ανάπτυξη περιμένετε να κάνουμε εν μέσω κρίσης». Επίσης παρέθετε και μερικά στοιχεία από τα οποία φαινόταν πως στις γειτονικές χώρες Βουλγαρία – Ρουμανία το φυσικό αέριο πωλείται πολύ φθηνότερο από ό,τι διατίθεται εδώ στην εγχώρια βιομηχανία, η οποία στενάζει από το δυσβάστακτο κόστος. Σε ένα άλλο σημείο υποστήριζε ότι η τιμή του φυσικού αερίου είναι σε μερικές περιπτώσεις έως και διπλάσια στην Ελλάδα – φρίκαρα.

Τούτων δοθέντων, και δεδομένου και του άγριου ξύλου που έφαγε χθες στη Βουλή ο υπουργός Σταθάκης για τα κολοσσιαία χρέη της βιομηχανίας ELFE του κυρίου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ (όπου «έλαμψε» το άστρο του Μανωλάκη Πετσίτη στις προσπάθειες να το κάνουν «αβαβά» το χρέος), έχει ελεγχθεί και «τσεκαριστεί» αν η Γιούλα, της οποίας προΐστατο ώς χθες ο νέος πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ κύριος Ζητούνης, έχει τίποτε χρέη προς τη ΔΕΠΑ;

Μια ερώτηση – περισσότερο ως προειδοποίηση, μήπως βρεθούν μπροστά σε κανένα νέο «Κιτσάκο», κάνω. Τίποτε άλλο. Αλλωστε δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο…

Διαβάστε ακόμα