Η Tesla εγκαινίασε επίσηα το νέο της έργο Megafactory για την κατασκευή Megapacks για την αποθήκευση ενέργειας στην Κίνα. Το Megafactory στο Lathrop της Καλιφόρνια, ήταν το πρώτο ειδικό εργοστάσιο της Tesla για την παραγωγή Megapacks, τα οποία προηγουμένως παράγονταν στο Gigafactory της Νεβάδα. Ακόμα ανεβαίνει στην πλήρη δυναμικότητά του, που ανέρχεται

σε 40 GWh αξίας Megapacks, ένα πακέτο μπαταριών για έργα αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας, αλλά έχει ήδη βοηθήσει την Tesla να σπάσει νέα ρεκόρ ανάπτυξης συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σχεδόν κάθε τρίμηνο.

Νωρίτερα φέτος, η Tesla ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αντιγραφή του εργοστασίου Megafactory στην Κίνα μέσω μιας συμφωνίας με τις αρχές Lingang της Σαγκάης.

Το έργο είχε μια επίσημη τελετή υπογραφής στα τέλη του περασμένου έτους.

Όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά το εργοστάσιο, η Tesla στόχευε στην έναρξη της κατασκευής κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και στην παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το έργο υπέστη κάποιες καθυστερήσεις.

Το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε με την τελετή υπογραφής ανέφερε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα για την έναρξη της παραγωγής προς το τέλος του 2024.

Το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε με την τελετή υπογραφής ανέφερε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα για την έναρξη της παραγωγής προς το τέλος του 2024.

Μαζί με την Giga Shanghai, θα συμβάλει στην επιτάχυνση της μετάβασης του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια.

Οι αξιωματούχοι της Tesla στην τελετή ενημέρωσαν ξανά το χρονοδιάγραμμα και πλέον στοχεύουν στην έναρξη της παραγωγής το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Αυτό είναι περίπου ένα χρόνο πίσω από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αλλά είναι επίσης ένα πολύ επιθετικό χρονοδιάγραμμα, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη διάνοιξη του εδάφους.

Όπως και το Megafactory στην Καλιφόρνια, η Tesla στοχεύει στο Megafactory της Σαγκάης να παράγει τελικά περίπου 10.000 Megapacks ετησίως, δηλαδή περίπου 40 GWh χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας.