Η RWE υπέγραψε δύο συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τη Microsoft για προμήθειες από δύο αιολικά πάρκα στο Τέξας συνολικής ισχύος 446MW. Οι 15ετείς ΜΠΣ θα υποστηρίξουν τον στόχο του τεχνολογικού κολοσσού να επιτύχει την κάλυψη του 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.

 

Μετά τις συμφωνίες, η RWE έθεσε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Peyton Creek 2 ισχύος 243MW και έλαβε την επενδυτική απόφαση για την κατασκευή του έργου Lane City.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Clean Energy, Andrew Flanagan, δήλωσε: "Η RWE Clean Energy είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για την παροχή της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητάς της.

"Μαζί, είμαστε ενωμένοι στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Ως αναπτυσσόμενη πράσινη επιχείρηση, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τους στόχους μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινότητες να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο".

Για την κατασκευή του Peyton Creek 2 η RWE έφερε σε συνεργασία τις Vestas, Wanzek Construction και RES.

Η RWE θα χρησιμοποιήσει τις τουρμπίνες V163 4,5MW της Vestas North America και έχει επιστρατεύσει τις Wanzek και RES για να ηγηθούν των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο Peyton Creek 2 και στο Lane City.

Το Peyton Creek 2 βρίσκεται κοντά στο αιολικό πάρκο Peyton Creek 1 της RWE στο Bay City του Τέξας, το οποίο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2020.

Η κατασκευή του έργου Lane City θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι.

Έχει δυναμικότητα 203MW.

Τόσο το Peyton Creek 2 όσο και το Lane City αναμένεται να δημιουργήσουν από 250-300 θέσεις εργασίας το καθένα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 20 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης όταν λειτουργήσουν.

Επιπλέον, το Peyton Creek 2 θα προσφέρει περίπου 300 εκατ. δολάρια στην τοπική φορολογική βάση της κομητείας Matagorda και το Lane City θα προσφέρει 300 εκατ. δολάρια στην τοπική φορολογική βάση της κομητείας Wharton.