Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και αποσταγμάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών της χώρας, γνωστή ως ΕΙΑ

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια, φτάνοντας συνολικά στα 458,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με την EIA, ενώ οι προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ε΄καναν λόγο για μείωση ύψους 2,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι ροές διυλισμένου αργού αυξήθηκαν κατά 227.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ τα ποσοστά χρησιμοποίησης των διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 1,3%, στο 91,7% της συνολικής δυναμικότητας.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 945.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 226,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, πάνω από τις προβλέψεις για απόσυρση 729.000 βαρελιών.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 379.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 116,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 394.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ντίζελ των ΗΠΑ επέκτειναν τις απώλειες στο 0,8% μετά την απρόσμενη αύξηση, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τις απώλειες, μειωμένα κατά 0,9%. Οι καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 676.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.