Η Schneider Electric Επισημαίνει τη Σημασία των Software, του Αυτοµατισµού και του Εξηλεκτρισµού για την Ενίσχυση της Βιομηχανικής Ανταγωνιστικότητας

Η Schneider Electric Επισημαίνει τη Σημασία των Software, του Αυτοµατισµού και του Εξηλεκτρισµού για την Ενίσχυση της Βιομηχανικής Ανταγωνιστικότητας
energia.gr
Παρ, 26 Απριλίου 2024 - 14:32

Η Schneider Electric πρόβαλε τον τρόπο με τον οποίο ο αυτοματισμός με χρήση λογισμικών ενισχύει τη βιομηχανική πρόοδο στην έκθεση Hannover Messe. Μαζί με την AVEVA, η εταιρεία παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγικότητας, ανθεκτικότητας και αποδοτικότητας. Επιδεικνύοντας τη σημασία της εξειδίκευσης στον τομέα, παρουσίασε πώς οι λύσεις της υποστηρίζουν ολόκληρο το βιομηχανικό οικοσύστημα

 

Οι λύσεις αυτές παρουσιάστηκαν μέσα από το πρίσμα μιας ψηφιακής και βιώσιμης βιοεπιστημονικής προσέγγισης, αναδεικνύοντας τη σημαντική τεχνογνωσία της Schneider Electric σε όλο το φάσμα της βιομηχανικής αλυσίδας αξίας.

"Με τη βιομηχανία να συνεισφέρει περίπου το 45% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, είναι σαφές ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση για τη μείωσή τους και να υποστηρίξουμε τη βιομηχανική αποανθρακοποίηση το συντομότερο δυνατό. Το ερώτημα είναι πώς θα το πετύχουμε αυτό ενισχύοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα", δήλωσε η Barbara Frei, Executive Vice President, στον τομέα Industrial Automation της Schneider Electric. "Ο αυτοματισμός, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της βιομηχανικής εφαρμοσμένης τεχνολογίας, βελτιστοποιεί τις διαδικασίες παραγωγής και αποτελεί βασικό παράγοντα για τον επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό. Ενισχύει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα και συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ενέργειας και των πρώτων υλών".

Προωθώντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα μέσω του αυτοματισμού με χρήση λογισμικών.

Η Hannover Messe, η κορυφαία βιομηχανική εμπορική έκθεση στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Ανόβερο της Γερμανίας από τις 22 έως τις 26 Απριλίου. Στην εκδήλωση, η Schneider Electric παρουσίασε το όραμά της για την ανάπτυξη του αυτοματισμό στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Σε συνέχεια του λανσαρίσματος του EcoStruxure Automation Expert το 2020, η εταιρεία συνεχίζει να βασίζεται στην πρωτοποριακή της προσέγγιση για αυτοματισμό βασισμένο στη χρήση λογισμικού, αναπτύσσοντας ένα ενιαίο, αναβαθμίσιμο σύστημα βιομηχανικού αυτοματισμού για συνεχείς, υβριδικές ή διακριτές διεργασίες. Εστιάζοντας στην κάλυψη της ανάγκης των πελατών να είναι πιο ευέλικτοι και να καινοτομούν σε σχέση με τις βιομηχανικές προκλήσεις, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις επενδύσεις, η εταιρεία στοχεύει στη μείωση του συνολικού κόστους χρήσης, στην απλοποίηση των διαδικασιών και των λειτουργιών και στην παροχή της δυνατότητας η επιχείρηση να λειτουργεί σε υψηλότερα επίπεδα αποδοτικότητας και ανθεκτικότητας.

Η Barbara Frei πρόσθεσε: "Μεγάλο μέρος των αυτοματισμών που λειτουργούν σήμερα σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε πριν από δεκαετίες, βάσει ενός hardware συνδεδεμένου με έναν μόνο προμηθευτή και πριν από την τεράστια υπολογιστική δύναμη που διαθέτουμε σήμερα. Με τον αυτοματισμό που βασίζεται στο λογισμικό απλοποιούμε την υπάρχουσα πολυπλοκότητα και επιτρέπουμε στους πελάτες να ενημερώνουν ή να αλλάζουν τον αυτοματισμό τους με βάση αυτό που χρειάζονται, όταν το χρειάζονται και από όποιον το χρειάζονται".

Νέες βιομηχανικές καινοτομίες οι οποίες παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Schneider Electric (Αίθουσα 11, Περίπτερο C52)

  • CONNECT: μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα βιομηχανικής νοημοσύνης που ενσωματώνει δεδομένα μηχανικής και λειτουργικής φύσης προκειμένου να παρέχει ορατότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και το οικοσύστημα.

  • EcoStruxure Plant Apps: EcoStuxure Plant Predictive Energy η πιο πρόσφατη από τις λύσεις Industrial λογισμικού IoT της Schneider, που εκτελείται στις υπηρεσίες δεδομένων CONNECT Data Services, παρακολουθεί τις αποκλίσεις στην κατανάλωση ενέργειας σε πολλαπλά πεδία για να επιτρέψει την καλύτερη λήψη αποφάσεων και τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

  • EcoStruxure Edge Apps: Ένα ανοιχτό, αναβαθμίσιμο και έτοιμο προς χρήση οικοσύστημα που αξιοποιεί την edge-computing τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη, παρέχει επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, μετατρέποντας τα δεδομένα σε αξιοποιήσιμες πληροφορίες στην πηγή - σε επίπεδο μηχανών, γραμμών ή εργοστασίων.

  • Hybrid Cloud MES: Το MES της AVEVA αποκτά νέα διάσταση με τις εφαρμογές που υιοθετούν το CONNECT και αποκτούν νέες δυνατότητες: Διαχείριση δεδομένων, οπτικοποίηση και προηγμένη ανάλυση.

 

  • EvoPacT™ HVX: ένας νέος διακόπτης για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας μέσης τάσης με λειτουργική διάρκεια ζωής έως και τρεις φορές μεγαλύτερη από τους σημερινούς διακόπτες.

  • MasterPacT MTZ Active: η τελευταία προσθήκη σε αυτή την ολοκληρωμένη σειρά διακόπτων αέρα υψηλής ισχύος αξιοποιεί τα προηγμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά της μονάδας ελέγχου MicroLogic X για μέγιστη συντήρηση και ενεργειακή απόδοση.

  • Lexium SCARA Robot: Ένα νέο εξαιρετικά συμπαγές βιομηχανικό ρομπότ υψηλής ταχύτητας με υψηλή ακρίβεια τοποθέτησης για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας σε διαδικασίες κατασκευής και συναρμολόγησης. Ενσωματώνεται χωρίς προβλήματα σε ενοποιημένα συστήματα ελέγχου μηχανών

  • Automation application copilot: Αξιοποιώντας τη δύναμη της Gen AI για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εφαρμοσμένων συστημάτων μηχανικής, η εφαρμογή αυτή προσφέρει μια εξαιρετικά υποβοηθούμενη εμπειρία χρήστη σε έναν τεχνικό ελέγχου για τις συνολικές εργασίες ροής.

  • TeSys motor control: γιορτάζοντας 100 χρόνια καινοτομίας, οι παγκοσμίως κορυφαίες αξιόπιστες, βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις ελέγχου κινητήρων της Schneider Electric είναι συνδεδεμένες, ολοκληρωμένες και έτοιμες για IoT, ώστε να παρέχουν προστασία στην εποχή του Industry 4.0.

Η Schneider Electric στο ευρύτερο βιομηχανικό οικοσύστημα

Automation application copilot για παραγωγή κώδικα για PLC Αυτή η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους μηχανικούς να γράφουν γρήγορα υψηλής ποιότητας, δοκιμασμένο και επικυρωμένο κώδικα για Programmable Logic controllers (PLC),

Η παρουσίαση του Margo Initiative under Linux Foundation Η Schneider Electric και η AVEVA επιβεβαίωσαν την έναρξη συνεργασίας για την πρωτοβουλία του MARGO. Αυτή η νέα πρωτοβουλία ανοικτών προτύπων για τη διαλειτουργικότητα των άκρων του βιομηχανικού αυτοματισμού έχει ως στόχο να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να προωθήσει την αυξημένη ανάπτυξη για οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Data4industry-X: Η Schneider Electric συμμετέχει στο Data4Industry-X, ένα έργο της Gaia-X Lighthouse και μέρος της πρωτοβουλίας Manufacturing-X, που υποστηρίζεται από το εθνικό επενδυτικό σχέδιο France 2030 και το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης NextGenerationEU. Το Data4Industry-X βασίζεται στην τεχνολογική και βιομηχανική τεχνογνωσία για την υποστήριξη του βιομηχανικού ψηφιακού μετασχηματισμού και την αξιοποίηση του υψηλού δυναμικού των βιομηχανικών δεδομένων.

Ολοκληρώνοντας την παρουσία της στο Hannover Messe με πλούσιο περιεχόμενο που καλύπτει τις πιο προηγμένες καινοτομίες, τα τελευταία λογισμικά και τις εξελίξεις στον αυτοματισμό, η Schneider Electric ανέδειξε τον ρόλο της ως ηγέτης στον κλάδο. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις προηγμένες λύσεις της εταιρείας, να ανταλλάξουν απόψεις με ειδικούς του κλάδου και να εμβαθύνουν στις τεχνολογικές τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της βιομηχανίας. Η Schneider Electric επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για συνεχή καινοτομία και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ενισχύοντας τη θέση της ως πρωτοπόρος στον χώρο της βιομηχανικής τεχνολογίας και εμπνέοντας τους συνεργάτες και πελάτες της να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο και να γίνουν IMPACT MAKERS.