Η Renewable Power Capital (RPC) και η Greenfield έκλεισαν συμφωνία για την ανάπτυξη χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών τουλάχιστον 500MW στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η RPC απέκτησε δύο αρχικά έργα από την Greenfield με αναμενόμενη συνδυασμένη δυναμικότητα 83MW. Οι εν λόγω αναπτύξεις προβλέπεται να έχουν λάβει πλήρη άδεια λειτουργίας έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η συμφωνία με την Greenfield ενισχύει τη δέσμευση της RPC στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα αποθήκευσης μπαταριών στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την RPC.

Η εταιρεία στοχεύει να κατέχει και να λειτουργεί περιουσιακά στοιχεία αποθήκευσης μακροπρόθεσμα και η συνεργασία με την Greenfield είναι κρίσιμη για το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της RPC.

Η συμφωνία αυτή ακολουθεί τις ανακοινώσεις της εταιρείας νωρίτερα φέτος για μια κοινοπραξία χερσαίας αιολικής ενέργειας 1GW στην Πολωνία και μια αναπτυξιακή σύμπραξη 1GW για φωτοβολταϊκά στην Ισπανία.

Τον Μάρτιο, η RPC γιόρτασε τη μετάβαση από επενδυτή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε φορέα εκμετάλλευσης, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία τριών χερσαίων αιολικών πάρκων στη Φινλανδία.

Σύμβουλοι σε αυτή τη συναλλαγή ήταν οι CMS και Fichtner.