Έρχονται 11.000 Απολύσεις στη Μεγαλύτερη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών του Πετρελαϊκού Κλάδου

Έρχονται 11.000 Απολύσεις στη Μεγαλύτερη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών του Πετρελαϊκού Κλάδου
energia.gr
Παρ, 17 Απριλίου 2015 - 16:27
Σε 11.000 απολύσεις προχωρά η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον κλάδο του πετρελαίου παγκοσμίως. Η Schlumberger οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή καθώς βλέπει τα κέρδη της να συμπιέζονται δραματικά λόγω της απότομης κάμψης των πετρελαϊκών τιμών από τον περυσινό Ιούνιο και εντεύθεν

Σε 11.000 απολύσεις προχωρά η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον κλάδο του πετρελαίου παγκοσμίως. Η Schlumberger οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή καθώς βλέπει τα κέρδη της να συμπιέζονται δραματικά λόγω της απότομης κάμψης των πετρελαϊκών τιμών από τον περυσινό Ιούνιο και εντεύθεν.

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη της εταιρείας εμφανίζονται μειωμένα κατά 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, φτάνοντας σήμερα τα 988 εκατ. δολ. Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις ισοδυναμούν με το 15% του εργατικού δυναμικού της, ενώ αρχικά προγραμματίζονταν μόνο 9.000 απολύσεις εργαζομένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παλ Κίμπσγκαρντ, δηλώνει ότι οι απολύσεις είναι επιβεβλημένες λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου, που με τη σειρά τους οδηγούν τις πετρελαϊκές εταιρείες σε περιορισμό των επενδύσεών τους, και, άρα, σε μείωση ζήτησης υπηρεσιών ανάλογων με αυτές που παρέχει η Schlumberger.