Νευρικότητα επικράτησε την Πέμπτη στην αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι τιμές να σημειώσουν έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αμφιβάλλουν για το κατά πόσον το επίπεδο των 60 δολαρίων αποτελεί σημείο στήριξης

Νευρικότητα επικράτησε την Πέμπτη στην αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι τιμές να σημειώσουν έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αμφιβάλλουν για το κατά πόσον το επίπεδο των 60 δολαρίων αποτελεί σημείο στήριξης.

Έτσι, αν και νωρίτερα επικράτησαν ανοδικές τάσεις, τελικώς η ημέρα τελείωσε με βαριές απώλειες.

Το συμβόλαιο στο αργό τύπου sweet light, παράδοσης Ιανουαρίου, υποχώρησε κατά 2,36 δολάρια ή 4,2% τερματίζοντας στα 54,11 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009.

Το Μπρεντ, στο συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου, σημείωσε πτώση 1,91 δολαρίων ή 3,1% στα 59,27 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι τόσο μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών δεν οφείλονται -κυρίως- στα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, αλλά σε τεχνικού τύπου κινήσεις των επενδυτών στην αγορά παραγώγων.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, μάλιστα, αυτές οι κινήσεις στην προθεσμιακή αγορά, επιτάχυναν την πτώση των τιμών τους τελευταίους μήνες, χωρίς να είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς σε ποια έκταση.