Ρήγας στο Reuters: Απαραίτητες οι Νέες Γεωτρήσεις στον Πρίνο Λόγω της Πτώσης των Πετρελαϊκών Τιμών

Ρήγας στο Reuters: Απαραίτητες οι Νέες Γεωτρήσεις στον Πρίνο Λόγω της Πτώσης των Πετρελαϊκών Τιμών
energia.gr
Σαβ, 6 Δεκεμβρίου 2014 - 12:32
Η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο θέτει την εκμετάλλευση της Energean Oil & Gas σε κίνδυνο αν δεν γίνουν επενδύσεις καθώς με το σημερινό επίπεδο παραγωγής τα κέρδη μηδενίζονται με τη διεθνής τιμή στα 70 δολάρια το βαρέλι. Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο Reuters ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, κ. Μαθιός Ρήγας, η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 200 εκατ. δολαρίων

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 40% από τον περασμένο Ιούνιο θέτει την εκμετάλλευση της Energean Oil & Gas σε κίνδυνο αν δεν γίνουν επενδύσεις καθώς με το σημερινό επίπεδο παραγωγής τα κέρδη μηδενίζονται με τη διεθνής τιμή στα 70 δολάρια το βαρέλι. Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει σε δηλώσεις του στο Reuters ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, κ. Μαθιός Ρήγας, η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 200 εκατ. δολαρίων που έχει ανακοινωθεί και αφορά επενδύσεις σε νέες γεωτρήσεις στον Πρίνο.

 

Ειδικότερα, το Μάρτιο του 2015 θα ξεκινήσουν 15 γεωτρήσεις στον Πρίνο, στα ανοικτά της Θάσου, προκειμένου έως το 2016 να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου στα 5000 βαρέλια ημερησίως, από 2000 που είναι σήμερα, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία απέκτησε φέτος ιδιόκτητο γεωτρύπανο, το Energean Force, από την γερμανική εταιρεία KCA Deutag, το οποίο λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στη Δυτική Αφρική.

Επίσης ο κ. Ρήγας ανέφερε ακόμη ότι «Διατηρούμε τις 300 θέσεις εργασίας. Αλλά αν η παραγωγή και η διεθνής τιμή παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα η εκμετάλλευση δεν είναι βιώσιμη. Συνεπώς χρειάζονται νέες γεωτρήσεις», επισήμανε ο κ. Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας εξέφρασε επίσης την ελπίδα για νέες ανακαλύψεις στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου η Energean κέρδισε το διαγωνισμό για τις έρευνες ενώ εμφανίστηκε σκεπτικός για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά τις έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της πολιτικής αβεβαιότητας.

«Το πρώτο πράγμα που περικόπτουν τώρα οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι οι επενδύσεις σε βαθιές θάλασσες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Ρήγας. «Έτσι, είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί μέχρι να δούμε ποια θα είναι η κατάσταση όσον αφορά τις πετρελαϊκές τιμές και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα», τονίζει.