Βαθύ Χάσμα στις ΗΠΑ για την Άρση ή Μη της Απαγόρευσης των Εξαγωγών Πετρελαίου - Φυσικού Αερίου

Βαθύ Χάσμα στις ΗΠΑ για την Άρση ή Μη της Απαγόρευσης των Εξαγωγών Πετρελαίου - Φυσικού Αερίου
energia.gr
Τρι, 18 Νοεμβρίου 2014 - 08:48
Καθώς η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αμερικής συνεχίζει να αυξάνεται, οι περισσότεροι καταναλωτές, αλλά και αρκετοί νομοθέτες ζητούν την άρση, της σχεδόν προ 40 ετών απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ στο εξωτερικό

Καθώς η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αμερικής συνεχίζει να αυξάνεται, οι περισσότεροι καταναλωτές, αλλά και αρκετοί νομοθέτες ζητούν την άρση, της σχεδόν προ 40 ετών απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Μάλιστα μερικοί υπέρ της άρσης έχουν δημιουργήσει ενώσεις παραγωγών και υποστηρικτών για τις αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου (PACE).

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εν λόγω ένωσης George Baker, μιλώντας στο FuelFix.com. ανέφερε, ότι ο σκοπός του εγχειρήματος είναι να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για την καλύτερη ευθυγράμμιση της πολιτικής της Ουάσιγκτον DC ' s με την τρέχουσα θέση της Αμερικής.

Η ομάδα έχει καταγραφεί ως μια προσπάθεια άσκησης πιέσεων, για την άρση αυτού του παλαιού νόμου και της γραφειοκρατίας και υποστηρίζεται οικονομικά από 14 ανεξάρτητες εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των: Conoco Phillips, Marathon Oil, Noble Energy, Anadarko Petroleum, Chesapeake Energy, Concho Πόρων, EOG Resources, Hess, Larendo Oil, Continental Resources, Devon Energy, Pioneer Φυσικών Πόρων, Ecana πετρελαίου και φυσικού αερίου και Occidental Petroleum.

Οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με τη FuelFix, έχουν μια συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση 441 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση του σκοπού αυτού, ενώ η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη ομάδα άσκησης πίεσης επί του θέματος.

Η δημιουργία της PACE ήρθε ως απάντηση στο σχηματισμό των καταναλωτών και παραγωγών που υποστηρίζουν την απαγόρευση εξαγωγών, κάτω από την επωνυμία: «Ενωμένοι για την Εγχώρια Ενέργεια» (ARGO), η οποία δημιουργήθηκε νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος. Η ARGO τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του αμερικανικού πετρελαίου στις ΗΠΑ και αντιτίθεται στις προσπάθειες της PACE.

Η ARGO, η οποία ιδρύθηκε από τις Υπηρεσίες Ενέργειας της Φιλαδέλφειας: Monro Energy, PBF Energy και Alon USA Energy Inc., είναι της άποψης, ότι το άνοιγμα των εξαγωγών αμερικανικού πετρελαίου και φυσικού αερίου θα βλάψει την ικανότητα των ΗΠΑ να είναι ανεξάρτητη ενεργειακά.

Το ζήτημα του αν θα πρέπει να εξάγει ή όχι η Αμερική πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ξένες χώρες και αν αυτό τελικά θα ωφελήσει οικονομικά τις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει ένα βαθύ χάσμα το οποίο εξετάζεται από όλες τις πλευρές.

Το American Petroleum Institute πάντως κλίνει προς την υποστηρικτική για τις εξαγωγές πλευρά και έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν την άρση της απαγόρευσης, τονίζοντας μάλιστα, ότι οι εξαγωγές θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εγχώρια αγορά εργασίας και να μειώσουν το εμπορικό έλλειμμα της χώρας .