Αναφαίρετο το Δικαίωμα της Κύπρου να Εκμεταλλευτεί τους Φυσικούς Πόρους της ΑΟΖ της, Λέει η Γαλλία

Αναφαίρετο το Δικαίωμα της Κύπρου να Εκμεταλλευτεί τους Φυσικούς Πόρους της ΑΟΖ της, Λέει η Γαλλία
energia.gr
Τρι, 21 Οκτωβρίου 2014 - 15:32
Τη θέση της Γαλλίας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους στην ΑΟΖ της, επανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού ΥΠΕΞ Christian Masset σε συνάντηση το πρωί με τον Κύπριο ομόλογό του Αλέξανδρο Ζήνωνα

Τη θέση της Γαλλίας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους στην ΑΟΖ της, επανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού ΥΠΕΞ Christian Masset σε συνάντηση το πρωί με τον Κύπριο ομόλογό του Αλέξανδρο Ζήνωνα.

Στη συνάντηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Masset εξέφρασε επίσης την ανησυχία της Γαλλίας για τη δημιουργία έντασης και υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθει η εμπιστοσύνη για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και πρόσθεσε πως η Γαλλία έδωσε το μήνυμα αυτό στην Τουρκία.

Στη συνάντηση έγινε επίσης ευρεία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και μελετήθηκαν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους, σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με το Γάλλο ομόλογό του Laurent Fabius. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση στη Συρία και στο Ιράκ.