Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με το σημερινό διαγωνισμό ερευνών πετρελαίου σε τρεις περιοχές της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με το σημερινό διαγωνισμό ερευνών πετρελαίου σε τρεις περιοχές της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι μια μέρα ορόσημο στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελλάδα μπορεί να κερδίζει επενδυτές.

Το διεθνές ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς έρευνας και αξιοποίησης των ελληνικών υδρογονανθράκων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σήμερα, 11 εταιρείες εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε ομάδες των 8 διεθνών πετρελαϊκών ομίλων, εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής για τις έρευνες στις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού και Κατακόλου.

Σήμερα, δικαιώνεται μια προσπάθεια των τελευταίων δυόμισι ετών, που στηρίχθηκε στη συμβολή στελεχών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και των Πανεπιστημίων της χώρας.

Είναι η πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους πιστεύουν πως η χώρα δεν έχει πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες.

Είναι όμως και σημαντική απόδειξη πως καλά αποτελέσματα έχουμε όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, υπευθυνότητα, επιμονή, επαγγελματισμός και διαφάνεια σε κάθε στάδιο των διαγωνισμών.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Ένα ελληνικό παραγωγικό μοντέλο που στηρίζεται στην αξιοποίηση του σημαντικού ορυκτού μας πλούτου, στον σεβασμό της αειφορίας και του περιβάλλοντος.

Ένα μοντέλο που προσφέρει ισχυρά οικονομικά αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και σημαντικά δημόσια έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό».