Σημαντική εξοικονόμηση 19% κέρδισαν οι καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012, σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής.

Σημαντική εξοικονόμηση 19% κέρδισαν οι καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012, σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα τα επίπεδα εξοικονόμησης αυξήθηκαν φτάνοντας το 23% για τον μήνα Μάρτιο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποδέσμευση των τιμών του φυσικού αερίου από εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης το 2011 ωφέλησε τους καταναλωτές φυσικού αερίου, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και από την επικείμενη επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης με πρόσθετο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης τον Οκτώβριο του 2012 (άρθρο 38 Ν.4024/2011,ΦΕΚ Α 226/27.10.2011).

Ειδικότερα εκτιμάται ότι από τον Οκτώβριο του 2012 η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου θα ανέρχεται στα επίπεδα του 35%. Τέλος, σημαντική εξοικονόμηση προσφέρει το φυσικό αέριο και έναντι του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ανέρχεται στο 43% (για τον οικιακό καταναλωτή με μέση κατανάλωση 1.600-2.000KWh).

Αναφορικά με την κατανάλωση του φυσικού αερίου στο διάστημα Οκτώβριος 2011-Απριλίος 2012 καταγράφηκε συνολικά αύξηση 9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο 2010-2011.

Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη μεταβολή της οικιακής κατανάλωσης ανήλθε σε 23% γεγονός που αντικατοπτρίζει την σημαντική αύξηση στην διείσδυση του φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα της Αττικής.

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής συνεχίζει να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους για την σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, με πακέτα κινήτρων και προσφορών που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Από τις αρχές Μαΐου και μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/6) οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το φυσικό αέριο και θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης παροχής φυσικού αερίου μπορούν να εκμεταλλευθούν την προσφορά της εταιρείας που περιλαμβάνει:

• Σημαντικές εκπτώσεις έως 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου
• Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου

Ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής υπογράμμισε: «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής στέκεται δίπλα στους καταναλωτές προσφέροντάς τους την καλύτερη ενεργειακή επένδυση στον τομέα της θέρμανσης στην Αττική. Η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών μέσα από νέες συνεργασίες και την παροχή λύσεων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε και το 2012 με στόχο να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την πιο ανταγωνιστική λύση στο πεδίο της ενέργειας στην Αττική.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012, το δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής διευρύνθηκε και απαριθμεί πλέον 135 καταστήματα, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την εξυπηρέτηση των νέων καταναλωτών οι οποίοι μπορούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση και ολοκληρωμένη λύση εύκολα, γρήγορα, και άνετα για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με την σύνδεσή τους με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Τέλος, η ΕΠΑ Αττικής προχώρησε μέσα στο 2012 σε συνεργασία με τα δίκτυακαταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» και «VODAFONE», που αφορά τη δυνατότητα εξόφλησηςλογαριασμών φυσικού αερίου, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την εξυπηρέτηση των υπαρχόντων πελατών της που μπορούν να εξοφλήσουν γρήγορα και εύκολα τους λογαριασμούς τους στο κοντινότερο κατάστημα της γειτονιάς τους στην Αττική.