Αναβάλλεται η Υπογραφή του Τριμερούς Ενεργειακού Συμφώνου Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ

Αναβάλλεται η Υπογραφή του Τριμερούς Ενεργειακού Συμφώνου Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ
energia.gr
Τετ, 28 Μαρτίου 2012 - 14:30
Σε αναβολή οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η, προγραμματισμένη για σήμερα, υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist. Ως αιτία της αναβολής θεωρείται το αίτημα του νέου Υπουργού Εμπορίου και Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νεοκλή Συλικιώτη, να λάβει πίστωση χρόνου προκειμένου να εξεταστούν οι σχετικές κατευθύνσεις από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης
Σε αναβολή οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η, προγραμματισμένη για σήμερα, υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist. Ως αιτία της αναβολής θεωρείται το αίτημα του νέου Υπουργού Εμπορίου και Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νεοκλή Συλικιώτη, να λάβει πίστωση χρόνου προκειμένου να εξεταστούν οι σχετικές κατευθύνσεις από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης.

Έτσι, η υπογραφή του τριμερούς μνημονίου συνεργασίας μετατίθεται «εν ευθέτω χρόνο». Ωστόσο, οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, όπως φαίνεται κι από τις σημερινές ομιλίες των υπουργών Ενέργειας των τριών χωρών – Παπακωνσταντίνου, Συλικιώτη και Λαντάου – οι οποίοι έκαναν λόγο για ενεργειακό άξονα των τριών χωρών και για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων συνεργασίας, κυρίως για τη διαχείριση του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών και Ενέργειας του Ισραήλ, κ. Ούζι Λαντάου, εξέφρασε τη χαρά του τα κοιτάσματα στην Κύπρο, ενώ υπογράμμισε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει ελκυστικό δυναμικό για υδρογονάνθρακες.