Από ανεπαρκείς ως αναποτελεσματικές μπορούν να θεωρηθούν οι πιέσεις της Ουάσιγκτον προς το Νέο Δελχί, καθώς οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου παραμένουν σε υψηλότατα επίπεδα. Τα στατιστικά του Σεπτεμβρίου αναδεικνύουν πως η Ινδία, η δεύτερη μεγαλύτερη εισαγωγέας αργού σε διεθνές επίπεδο, δύσκολα θα αντικαταστήσει το πολύ φθηνό καύσιμο που προμηθεύεται από τη Ρωσία.

Ελαφρώς μειωμένες αλλά συνεχιζόμενα υψηλές χαρακτηρίζονται οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία για τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι Ινδοί έμποροι αγόρασαν 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού αργού την ημέρα τον προηγούμενο μήνα. Ο όγκος αυτός ήταν σχεδόν 160.000 bpd χαμηλότερος από τον μέσο όρο των εισαγωγών από τη Ρωσία κατά τους οκτώ πρώτους μήνες του 2025, εντούτοις συνιστά το 34% των συνολικών αγορών αργού στην Ινδία.

Συνολικά, η αναπτυσσόμενη χώρα εισήγαγε 4,7 εκατομμύρια bpd τον Σεπτέμβριο, αυξημένα κατά 220.000 bpd από τον Αύγουστο, αλλά σταθερά σε ετήσια βάση δεδομένης της εποχιακής ζήτησης. Μετά τη Ρωσία, οι επόμενοι μεγάλοι προμηθευτές ήταν το Ιράκ με 881.000 bpd, η Σαουδική Αραβία με 603.000 bpd, τα ΗΑΕ με 594.000 bpd, και οι ΗΠΑ με 206.000 bpd. Ως εκ τούτου, τα μέλη του OPEC+ κυριάρχησαν στην ινδική αγορά.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Ρωσία αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο προμηθευτή αργού της Ινδίας μετά το 2022, φτάνοντας το 40% στην τριετία που ακολούθησε από 1% κατά την προηγούμενη περίοδο. Ο βασικός λόγος για αυτή την έκρηξη ήταν το μειωμένο κόστος των ρωσικών καυσίμων. Καθώς ΗΠΑ και Ευρώπη επέβαλαν περιορισμούς εναντίον της Ρωσίας με στόχο να την απομονώσουν διπλωματικά και οικονομικά, το Κρεμλίνο στράφηκε προς τις ασιατικές αγορές. Ειδικότερα, Κίνα και Ινδία, οι δύο εταίροι της Ρωσίας στο σχήμα BRICS που αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου, συνιστούν πλέον και τους δύο κρισιμότερους πελάτες της Μόσχας.

Οι εντεινόμενες εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, και Ινδίας έχουν ουσιαστικά αποτρέψει την κατάρρευση των ρωσικών εξαγωγών, επιτρέποντας στο Κρεμλίνο να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον πολυδάπανο τριετή πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η πραγματικότητα αυτή έχει εξοργίσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, που είχε υποσχεθεί ένα άμεσο τέλος στη σύγκρουση με την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. Φοβούμενος να κλιμακώσει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις με το Πεκίνο, ο Τραμπ στοχοποίησε το Νέο Δελχί, έχοντας επιβάλει δασμούς 50% ως τιμωρία για τις ινδικές εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα επιτελεία Τραμπ και Μόντι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Όμως, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως η Ινδία δεν πρόκειται να μειώσει δραστικά τις αγορές ρωσικού αργού όσο αυτό πωλείται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Βεβαίως, τους επόμενους μήνες μπορεί να καταγραφούν διακυμάνσεις, κυρίως χάρη στο άνοιγμα του αγωγού Kirkuk-Ceyhan που μεταφέρει το πετρέλαιο του ιρακινού Κουρδιστάν στην Τουρκία και από εκεί στις μεγάλες  αγορές της Ασίας. Ένας άλλος λόγος είναι οι διακοπές στη ρωσική εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας των ουκρανικών επιθέσεων στις πετρελαϊκές υποδομές.

Μακροπρόθεσμα, οι Ινδοί εισαγωγείς διερευνούν τη διαφοροποίηση των προμηθευτών τους αντιλαμβανόμενοι τη ρευστή γεωπολιτική συγκυρία. Μολαταύτα, μία ουσιώδης μεταστροφή θα χρειαστεί πολλούς μήνες και σοβαρά κίνητρα.

 

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr