Όπως τονίζει, «η εξαγγελία "θαλάσσιων πάρκων" σε μη οριοθετημένες περιοχές εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων συνιστά απαράδεκτη, μονομερή και παράνομη ενέργεια που δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας».
«Η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί διαρκώς και με συνέπεια για την προστασία των δικαιωμάτων της πατρίδας μας και της βιωσιμότητας των θαλασσών μας και υπενθυμίζει πως αντανακλαστικές ενέργειες κενές περιεχομένου θέτουν σε διακύβευση τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών», καταλήγει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» και τον ανταποκριτή της στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, το Κέντρο Ναυτικού Δικαίου της Αγκυρας έδωσε στη δημοσιότητα τον τουρκικό χάρτη.

Σύμφωνα με τον χάρτη, το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο εκτείνεται έξω απο τα χωρικά ύδατα δυτικά της Ιμβρου και Τενέδου, μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου. Στην Ανατολική Μεσόγειο, το θαλάσσιο πάρκο αποκλείει το Καστελόριζο, καθώς ξεκινά βορειοανατολικά της Ρόδου και φτάνει μέχρι και στα ανοιχτά του Κόλπου της Αττάλειας.