Μεγαλοστομίες

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει ήδη να έχει αντιληφθεί ότι με την ενέργεια του να στείλει πολεμικά πλοία στην Λιβύη για να αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση, έκανε τεράστιο λάθος. Από την επόμενη της σχετικής εξαγγελίας του, η Κρήτη και η Γαύδος πλημμύρισαν στους παράνομους μετανάστες

energia.gr
Παρ, 11 Ιουλίου 2025 - 15:30

Και ας κόπτεται ο κ. Μητσοτάκης ότι «δεν θα κάνουν οι διακινητές» ότι θέλουν. Με μεγαλοστομίες κενές περιεχομένου δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα. Από αυτήν εδώ την στήλη είχαμε εξ αρχής επισημάνει την αδυναμία των πολεμικών πλοίων να αντιμετωπίσουν την λαθρομετανάστευση, όταν μάλιστα οι εντολές τους είναι να εφαρμόζουν το «διεθνές δίκαιον». Πήγε η φρεγάτα και έκαναν απόβαση 1.500 λαθρομετανάστες μέσα σε 48 ώρες. Και ας υποστήριζαν κορυφαίοι υπουργοί ότι «η φρεγάτα είναι μεγάλη και θα έχει βαρύνουσα σημασία η παρουσία της εκεί.» Όμως είναι τραγικές οι εικόνες του περιπολικού Abeking του Λιμενικού (ένα γέρικο σκάφος) να αγκομαχά μεταφέροντας σαν θαλάσσιο ταξί τους τους λαθραίους μετανάστες (άρρενες όλοι) σε λιμάνι της Κρήτης. Πίσω στη Λιβύη έπρεπε να τους πάει και μάλιστα υπό την προστασία της φρεγάτας, διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν αυτόκλητοι «στρατάρχες» σαν τον Χάφταρ.

Κυρώσεις

Τα μέτρα αποτροπής της παρανόμου μεταναστεύσεως μπορούν να είναι πολιτικά, αλλά πρέπει να εφαρμοσθούν από κοινού από τις ευρωπαϊκές χώρες. Ένα παράδειγμα του τι μπορεί να γίνει είναι η αντιμετώπισης της Σομαλίας από τις ΗΠΑ. Πράγματι η αμερικάνικη κυβέρνηση, αφού η Σομαλία αρνείτο να δεχθεί επιστροφές παρανόμων μεταναστών, προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση για άρνηση αδείας εισόδου στους αξιωματούχους της χώρας. Φυσικά, εν γένει οι αξιωματούχοι κρατών που δεν δέχονται επιστροφές, αντιμετωπίζουν «κυρώσεις» από τις ΗΠΑ. Οι Ευρωπαίοι κυρώσεις επιβάλλουν στον …Πρόεδρο Πούτιν και τους Ρώσους ολιγάρχες!

Αφειδώς

Η χειρότερη τακτική είναι αυτό που κάνει η Ευρώπη, που χρηματοδοτεί αφειδώς κράτη σε όλο τον κόσμο, που ξεφορτώνουν καραβιές από τους ανεπιθύμητους στις ακτές μας, ενώ έχουμε μετατρέψει το Λιμενικό Σώμα σε υπηρεσία μεταφοράς τελικού σταδίου, λες και πρέπει να κάνει την δουλειά των δουλεμπόρων.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr

Διαβάστε ακόμα