Σήμερα, ο θαλάσσιος τερματικός σταθμός South Brooklyn Marine Terminal (SBMT) εγκαινιάστηκε, ξεκινώντας τη μετατροπή του ιστορικού λιμανιού σε κόμβο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην ανατολική ακτή. Η SBMT θα υποστηρίξει το πρώτο υπεράκτιο αιολικό έργο της νορβηγικής εταιρείας Equinor στις ΗΠΑ, το Empire Wind 1. Ο νέος υπεράκτιος αιολικός κόμβος του Μπρούκλιν έχει σχεδιαστεί

για να αποτελέσει έναν κεντρικό, κλιμακούμενο κόμβο για την αναπτυσσόμενη υπεράκτια αιολική αγορά της Ανατολικής Ακτής και ως λιμάνι για μελλοντικές υπεράκτιες αιολικές αναπτύξεις.

Όταν ο τερματικός σταθμός ολοκληρωθεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αποκλειστικούς κόμβους υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Το κατασκευαστικό έργο έκτασης 73 στρεμμάτων, το οποίο θα διαθέτει ηλιακούς σταθμούς και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών, θα δημιουργήσει ένα χώρο στάσης και προ-συναρμολόγησης για τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών της Empire Wind 1. Θα περιλαμβάνει έναν χερσαίο υποσταθμό για τη σύνδεση 810 μεγαβάτ (MW) αιολικής ενέργειας με τον υποσταθμό Gowanus, καθιστώντας το Empire Wind 1 το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που θα συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο της Νέας Υόρκης.

Τον Μάρτιο, η Empire Wind 1 ανακοίνωσε μια συμφωνία για την κατασκευή του SBMT, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας στο Μπρούκλιν.

Ο South Brooklyn Marine Terminal θα φιλοξενήσει επίσης τη μακροπρόθεσμη βάση λειτουργίας και συντήρησης της Empire Wind 1, η οποία περιλαμβάνει μια αίθουσα ελέγχου που μετρά τα δεδομένα των τουρμπίνων και παρακολουθεί το έργο 24 ώρες το 24ωρο.

Η Empire Wind 1 με 54 ανεμογεννήτριες θα παρέχει αρκετή αξιόπιστη, ανανεώσιμη ενέργεια για 500.000 νοικοκυριά και έχει στόχο να παραδώσει την πρώτη ενέργεια στα τέλη του 2026. Στις 4 Ιουνίου, η Equinor και η Αρχή Ενεργειακής Έρευνας και Ανάπτυξης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSERDA) ανακοίνωσαν ότι οριστικοποίησαν συμφωνία απορρόφησης της ενέργειας του αιολικού πάρκου.