Επετεύχθη η μνημονιακή δέσμευση της ΔΕΗ για μείωση του μεριδίου της στη λιανική αγορά κάτω από το 50%. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πιο πρόσφατο μηνιαίο δελτίο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η ΔΕΗ έλεγχε το 48,64% του λιανεμπορίου της ηπειρωτικής τον Απρίλιο, έναντι 50,85% τον Μάρτιο. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την τάση ανακατατάξεων στην ελληνική αγορά, τόσο σε επίπεδο καταναλωτικών προτιμήσεων, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικών στρατηγικών. Όπως έχει γράψει

το energia.gr (εδώ), η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε μία νέα διαδικασία εδραίωσης μεταξύ των μεγαλύτερων παικτών, με εξαγορές, πωλήσεις, και συνεργασίες.


Τα μερίδια των παρόχων στην ηπειρωτική Ελλάδα για τον Απρίλιο 2024. Πηγή: Χρηματιστήριο Ενέργειας.

ΤΤα Τα μερίδια των παρόχων στην ηπειρωτική Ελλάδα για τον Μάρτιο 2024. Πηγή: Χρηματιστήριο Ενέργειας

Ακολουθούν η Mytilineos με 16,66%, ο Ήρων με 12,8%, και η Elpedison με 6,59%. Αξίζει να τονιστεί ότι η ΔΕΗ διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Κρήτης, έχοντας το 59% της λιανικής αγοράς. Επί του παρόντος, αναμένονται τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για τα συνολικά μερίδια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στο εγχώριο λιανεμπόριο για τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η ΔΕΗ βρισκόταν στο 50,76%, η Mytilineos με 15,59%, ο Ήρων με 12,03%, και η Elpedison με 5,8% για τον Μάρτιο.



Τα μερίδια των παρόχων για τον Μάρτιο 2024. Πηγή: ΑΔΜΗΕ