Η Διοίκηση του ΙΕΝΕ, επ’ ευκαιρία της παρουσίας της στην Κωνσταντινούπολης λόγω του 1ου «Ελληνο-τουρκικού Φόρουμ» (1st ‘‘Greek – Turkish Energy Forum’’), που διεξήχθη στην Βασιλίδα των Πόλεων στις 25 Απριλίου 2024, είχε την τιμή και την ευλογία να γίνει δεκτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την επομένη της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης, που έφερε κοντά στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αλλά και συνολικά της ΝΑ Ευρώπης, ανώτατα διευθυντικά στελέχη από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οργανισμούς του ελληνικού και τουρκικού ενεργειακού τομέα.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής, 24 Απριλίου, οι κκ. Κωστής Σταμπολής (Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ), Χρήστος Δήμας (Αντιπρόεδρος ΔΕ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γεωπολιτικής του Ινστιτούτου), και Κώστας Θεοφύλακτος (Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του Ινστιτούτου), έγιναν δεκτοί σε ακρόαση με τον Σεβασμιώτατο Πατριαρχικό Επίτροπο Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, καθώς η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίο Α, ευρίσκετο σε ταξίδι στο εξωτερικό. Η Διοίκηση του ΙΕΝΕ έγινε με εγκαρδιότητα δεκτή από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων, στον οποίο περιέγραψε τη δραστηριότητα του Ινστιτούτου, ευχαριστώντας τον για την μεγάλη τιμή που έτυχαν εκ μέρους του Οικουμενικού Θρόνου, καθώς ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος είναι γνωστός για το μακροχρόνιο ενδιαφέρον του για ζητήματα οικολογίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ας σημειωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής, πριν από την επίσκεψη στα γραφεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι κκ. Σταμπολής, Δήμας και Θεοφύλακτος είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κατανυκτική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.