Ο Μπεν Γκβιρ, Ισραηλινός υπουργός και υποστηρικτής της σκληρής γραμμής στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, ανάρτησε στον λογαριασμό του το καυστικό και ειρωνικό σχόλιο «Dardaleh!» που στα εβραϊκά σημαίνει  «αξιοθρήνητη»,, επικρίνοντας εμμέσως την βαρύτητα του πλήγματος και αποδίδοντάς το στο Ισραήλ (το οποίο επισήμως δεν έχει παραδεχτεί την εμπλοκή του)

Η ανάρτηση του Μπεν Γκβιρ προκάλεσε κατακλυσμό επικρίσεων στα κοινωνικά μέσα και στα τηλεοπτικά δίκτυα του Ισραήλ. Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έγραψε: «Αντίδραση αντάξια του εθνικού μας πυρομανή». Για τον Σάιελ Μπεν-Εφρέμ, πανεπιστημιακό και δημιουργό podcast Γεωπολιτικής, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «επιβεβαιώνει την ισραηλινή επιχείρηση ΚΑΙ την γελοιοποιεί».

Κάνοντας αυτό «αφαιρεί από το Ισραήλ την δυνατότητα να αντιτείνει μία αξιόπιστη διάψευση και βλάπτει την αποτρεπτική του ικανότητα. Είναι ντροπή για έναν υπουργό», έγραψε στο Χ. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Μπεν Γκβιρ στο Χ.

Προηγουμένως,  ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει «κανένα» σχόλιο να κάνει «προς το παρόν» σχετικά με τις πληροφορίες περί «ισχυρών εκρήξεων» στην περιοχή όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ιράν, στην επαρχία Ισφαχάν.

«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Το Ισραήλ διεμήνυσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως θα ανταποδώσει την επίθεση του Ιράν το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου το πρωί της Παρασκευής πως ενεργοποιήθηκαν σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης και η μόνη έμμεση αναφορά στην επίθεση έγινε από τον υπουργό Γκβιρ, αναφορά που ξεσήκωσε αντιδράσεις στην χώρα.

(η συνέχεια στο slpress.gr)