Ευρωεκλογές, Πράσινη Αναβάθμιση Κατοικιών και Κόμματα: 1,3 Εκατομμύρια Ψήφοι

Ευρωεκλογές, Πράσινη Αναβάθμιση Κατοικιών και Κόμματα: 1,3 Εκατομμύρια Ψήφοι
του Δρ. Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου
Σαβ, 30 Μαρτίου 2024 - 11:00

Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε πρόσφατο άρθρο σε φιλελεύθερη ιστοσελίδα το οποίο ανέφερε πως υπάρχει κίνδυνος η περίφημη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία να χάσει τη λαϊκή αποδοχή. Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές δημόσιες, επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τον γράφοντα σχετικές με τις επιπτώσεις που θα έχει η βίαιη πράσινη μετάβαση στην κοινωνία και στην οικονομία. Η παρούσα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψήφιζε τη μία μετά την άλλη παρανοϊκή πράσινη Οδηγία χωρίς να λογαριάζει τις οικονομικές συνέπειες που θα υπάρχουν στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες: από τη βιομηχανία, μέχρι την αγροτιά, μέχρι τους ιδιοκτήτες σπιτιών και την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά. Σε αυτό το παιγνίδι συνεπικουρούσαν όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί! Τόσο η Δεξιά, όσο και η Αριστερά. Ο γράφων είχε προειδοποιήσει και για τις πολιτικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν με την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Τώρα που σιγά-σιγά οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται αυτές τις επιπτώσεις στα πορτοφόλια τους στρέφονται εναντίον της κρατικοδίαιτης Πράσινης Συμφωνίας: το είδαμε αρχικά με το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και έπειτα με τις κινητοποιήσεις των αγροτών (οι οποίες δεν έχουν σταματήσει ακόμη). Το βλέπουμε να καταγράφεται στις πανευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις όπου τα ακροδεξιά κόμματα αυξάνουν ραγδαία τις δυνάμεις τους. Ο γράφων, πολύ παλιά, είχε αναφέρει πως «για κάθε 1% ύφεση αυξάνουν κατά 1% τα ποσοστά της Ακροδεξιάς».

Τα χειρότερα δυστυχώς δεν έχουν έλθει ακόμη καθώς διαπιστώνεται πως η πράσινη θρησκοληψία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς προωθείται με εμμονικό τρόπο η αναγκαστική, βίαιη, και άρον-άρον ενεργειακή «αναβάθμιση» των κατοικιών.

Εν ολίγοις, όπως ανέφερε το προαναφερόμενο άρθρο, μέχρι το 2040 πρέπει να απαγορευτούν εντελώς όλοι οι παραδοσιακοί καυστήρες πετρελαίου και φυσικού αέριου, και να αντικατασταθούν με αντλίες θερμότητας ή άλλα μέσα. Επίσης, οι ιδιοκτήτες σπιτιών πρέπει να αλλάξουν τα κουφώματα και να προβούν σε εξωτερική θερμοπρόσοψη. Αυτά είναι τεράστια κόστη τα οποία δεν καλύπτονται 100% από τις επιδοτήσεις (οι οποίες επιδοτήσεις προέρχονται από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών). Ποιος Έλληνας πολίτης διαθέτει τόσο ρευστό ώστε να προβεί σε αυτές τις αλλαγές; Αν δεν τα πράξουν αυτά οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δεν θα μπορούν να τα μεταβιβάσουν ή να τα νοικιάσουν! Αυτό αποτελεί θηλιά στο λαιμό για 1,3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν την ατυχία να διαθέτουν ακίνητη περιουσία! Με λίγα λόγια, θα χάσουν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους εξαιτίας των πράσινων-σοβιετικών εμμονών της παρούσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επικεφαλής της οποίας μάλιστα θέλει και να επανεκλεγεί!

Οι 1,3 εκατομμύρια Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν διαθέτουν τρακτέρ για να κλείσουν τους δρόμους ώστε να καταδείξουν την αντίθεσή τους στις καταστροφικές πολιτικές της παρούσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οποίες με τόσο βιασύνη υιοθέτησε η Ελληνική Κυβέρνηση και συνεπικουρεί σύσσωμη σχεδόν η Αντιπολίτευση! Όμως, οι 1,3 εκατομμύρια Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων διαθέτουν την ψήφο τους. Και αυτό ίσως φανεί στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Οι 1,3 εκατομμύρια Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων ζυγιάζουν αυτή την περίοδο τις επιλογές προσώπων των κομμάτων τα οποία έχουν οριστεί ως υποψήφιοι Ευρωβουλευτές. Οι Ευρωβουλευτές που θα αναδειχθούν διακατέχονται από τις ίδιες πράσινες εμμονές; Οι Ευρωβουλευτές που θα αναδειχθούν θα στηρίξουν αυτές τις πράσινες καταστροφικές πολιτικές; Οι Ευρωβουλευτές που θα αναδειχθούν θα συνηγορούν με τα ψηφίσματά τους στο Ευρωκοινοβούλιο στην πράσινη αρπαγή των σπιτιών; Οι Ευρωβουλευτές που θα αναδειχθούν θα συνηγορήσουν στην αξιοποίηση των Ελληνικών υδρογονανθράκων ή θα εναντιωθούν με πιθανή επίπτωση την περαιτέρω έκρηξη της ακρίβειας; Αυτά είναι τα διακυβεύματα των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Για αυτά θα ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες: για τις τσέπες τους και τα σπίτια τους.

Παρεμπιπτόντως, ας επισημανθεί μία ακόμη φορά η Μεγάλη Εικόνα των ενεργειακών-πολιτικών θέσεων που έχουν τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

 

Όσο αφορά τους φόβους που έχουν ορισμένοι μήπως τυχόν και χάσει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία τη λαϊκή αποδοχή; Μάλλον υπάρχουν άσχημα νέα: Δεν υφίσταται πια Ευρωπαϊκό κοινωνικό consensus (sic) στην Πράσινη Συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έχει χάσει την Κοινωνική (Επιχειρησιακή) Άδεια. Υπήρξαν προειδοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό, με προτάσεις για re-engineering της Συμφωνίας ώστε αυτή να εφαρμοσθεί με πιο αργούς ρυθμούς, να λειανθούν οι σκληρές γωνίες για να μην καταστραφεί η οικονομία και να την αποδεχθούν οι κοινωνίες. Δυστυχώς, κάποιοι επέλεξαν να επιτεθούν στον κομιστή της προειδοποίησης και να βιαστούν. Θα τα λουστούν;