Ετάραξε την «Νέα δημοκρατία» (ΝΔ) η πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο, για το έγκλημα των Τεμπών αλλά περισσότερο , η αποκάλυψη του «Βήματος» και των «Νέων», για εσκεμμένο «μοντάζ» (αλλοίωση και συρραφή) των συνομιλιών μεταξύ σταθμαρχών Λαρίσης και Θεσ/κης κατά την σύγκρουση των δύο συρμών εμπορικής και επιβατηγού αμαξοστοιχίας (ΣΣ: επί της ιδίας γραμμής, ενώ υπήρχαν δύο)

με αποτέλεσμα τον θάνατον 57+1 συνανθρώπων μας (λείπει η σορός του ενός).

Έσπευσαν, βεβαίως, οι γνωστοί  κεκράκτες των μισθάρνων τηλεοπτικών σταθμών, να ομιλήσουν περί σκοτεινών συμφερόντων που εκμεταλλεύονται πολιτικώς «τον πόνον των συγγενών» των θυμάτων του, π ρ ό της συγκρούσεως των τραίνων, εγκλήματος δια παραλείψεως καθήκοντος της ασφαλείας των συγκοινωνιών και ενδεχομένου δόλου και  κ α τ ό π ι ν  αυτής, του εγκλήματος παρακώλησης της δικαιοσύνης, από επίλεκτα στελέχη της κυβερνήσεως που μετακίνησαν τουλάχιστον 300 μ3 πειστηρίων, από την τοποθεσία των Τεμπών, όπου ετελέσθησαν αμφότερα (*) τα εγκλήματα της παραλείψεως καθήκοντος και συγκαλύψεως των ευθυνών της κυβερνήσεως την τελευταία 5ετία.

Από κοντά κι ο  διευθυντής της «Καθημερινής» διέγνωσε οψίμως ότι «οι κρατημένες καρέγκλες» (Καβάφης), για τους κληρονόμους του μεταπολιτευτικού πρωθυπουργικού πολιτεύματος, έμειναν «κενές» μ’ αποτέλεσμα την εμφάνιση κενού εξουσίας ένα έτος μετά την δευτέρα λαφυραγώγηση  υπό των βλαστών τρίτης γενεάς, γνωστής πολιτικής οικογενείας. Εσχάτη παρηγορία, ότι δεν υπάρχει αντίπαλον δέος απέναντι στην πολιτική διάβρωση της ΝΔ, παρά το «μόνο αουτσάϊντερ», για τον κόσμο που ένιωσε την επικινδυνότητα της «αντισυστημικότητος» (προφανώς εκ της εμφανίσεως από το πουθενά, «του» Στεφάνου Κασσελάκη).

Εν τούτοις, η φύσις κι η πολιτική απεχθάνονται το κενόν «ως ο διάολος το λιβάνι» που λέει ο Ελληνικός λαός. Είναι τόσον μεγάλη η έλξις της εξουσίας που νικά  ην βαρύτητα - ακόμη και των αδικημάτων υπουργών, βοηθούντος του άρθρου 87 του συντάγματος.

Πώς όμως, συμβιβάζεται το αναντικάστατο του πρωθυπουργού όταν αυτός ερημοδικεί στην βουλή, φυγοδικεί στον Καναδά και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες  της συγκαλύψεως του εγκλήματος των Τεμπών; Όταν αβασανίστως διόρισε υποψήφιο  στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον ανεύθυνο πρώην υπουργό Μεταφορών; Πώς θεωρείται ως επιδέξιος πολιτικός, όταν προτού  λήξει καν ετησία θητεία των 157 βουλευτών του, έχασε την εμπιστοσύνη των 51 επ’ ευκαιρία του «γάμου των ομοφύλων», άνευ λόγου κι αιτίας. Πάντως όπως είπε κάποτε ο Χάρρυ Τρούμαν, «ουδείς αναντικατάστατος».

Μπορούμε ευκόλως να επισημάνουμε τρεις τουλάχιστον πολιτικούς στους κόλπους της ΝΔ που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν ως εκφράζοντες αυθεντικότερα τις προτιμήσεις της εκλογικής πελατείας της ΝΔ, εν όψει μάλιστα της κρισίμου συναντήσεως με τον Τούρκο πρόεδρο ΄Ερντογαν, τον προσεχή Μάιο, στην Κωνσταντινούπολη.

Τραυματισμένος από τόσα σκάνδαλα κι αστοχίες (Ντόρα) και σαν «έτοιμος από καιρό» (ibid) να ταχθεί ευνοϊκά υπέρ της Τουρκίας (Γεραπετρίτης), δεν κρίνεται κατάλληλος για να χειρισθεί εθνικά ζητήματα απέναντι σ’ ένα αριστοτέχνη του εφικτού που ξέρει να αποσπά κέρδη ακόμη κι όταν είναι χρεοκοπημένος.

Το πρόβλημα για τους «απίστους Θωμάδες» θα ανακύψει μετά τις  Ευρωεκλογές που  προηγούνται της συναντήσεως των δύο ανδρών , όταν διαπιστωθεί η πτώση της δημοτικότητος της ΝΔ που ήδη διαπιστώνεται από τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης ανεξαρτήτων δημοσκόπων. Τότε «ψύλλοι θα μπουν στ’ αυτιά» των πολιτευτών της ΝΔ, μήπως ο «αναντικατάστατος» τους οδηγεί στην πολιτική καταβαράθρωση και την Ελλάδα στην «Φινλανδοποίηση» από την Τουρκία, έπειτα  από 194 επίπονα έτη για την απελευθέρωση του Ελληνικού λαού από τον Οθωμανικό ζυγό, που εορτάσαμε προχθές εν απουσία του. Τόσον σεβασμό τρέφει για τον κόσμο μας.

    
(*) Η κατάρρευση γεφύρας στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, που οδήγησε σε πτώση αυτοκινήτων στον ποταμό με θανάτους των οδηγών, θεωρείται ατύχημα διότι δεν μπορούσε να προβλεφθεί η διακοπή λειτουργίας των μηχανών του πλοίου που προσέκρουσε επ’ αυτής ενώ η σύγκρουση των συρμών στα Τέμπη ήταν έγκλημα ενδεχομένου δόλου διότι και άλλα παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.