Νέα ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της νέας μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Θερμότητας (ΣΗΘΥΑ) της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, η οποία θα τροφοδοτεί με θερμικό ρευστό τις τηλεθερμάνσεις της περιοχής.  Στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ το 

οποίo θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση, θα προβλέπεται ότι σταθμοί ΣΗΘΥΑ με ισχύ μεγαλύτερη από 35 MWe που θα συνάπτουν Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης με τον ΔΑΠΕΕΠ και οι οποίες, κατά την θερμαντική περίοδο κάθε έτους, θα παρέχουν τη θερμική ενέργεια που παράγουν αποκλειστικά για τις τηλεθέρμανση πόλεων, θα μπορούν, τους μήνες εκτός της θερμαντικής περιόδου να λειτουργούν και να συμμετέχουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως κατανεμόμενες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να λαμβάνουν λειτουργική ενίσχυση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη συγκεκριμένη  περίοδο.

Οι βεβαιώσεις παραγωγού των συγκεκριμένων σταθμών θα τροποποιούνται κατάλληλα. Ως θερμαντική περίοδος κάθε έτους θα ορίζεται το διάστημα από τη 10η Οκτωβρίου έως τη 10η Μάιου του επόμενου έτους, εκτός εάν οριστεί διαφορετική περίοδος με απόφαση της ΡΑΑΕΥ. Την υπόλοιπη περίοδο του έτους οι μονάδες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης λειτουργικής ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και της σύμβαση λειτουργικής Ενίσχυσης Σταθερής Τιμής της Παραγόμενης Ηλεκτρικής Ενέργειας για σταθμούς ΣΗΘΥΑ με κατανάλωση φυσικού αερίου που θα συνάπτονται θα οριστεί στα δέκα έτη.

Ειδικά για τις περιπτώσεις που οι σταθμοί ΣΗΘΥΑ με κατανάλωση φυσικού αερίου εξυπηρετούν κυρίως την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και η παραγόμενη θερμική ενέργεια χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες παραγωγής των αγροτικών προϊόντων του κατόχου, οι συμβάσεις που θα  συνάπτονται  θα ισχύουν για  20 έτη.

Στην ανά μήνα μέση μοναδιαία τιμή του φυσικού αερίου των έργων ΣΗΘΥΑ που θα συνάψουν Σύμβαση Πώλησης ή  Αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας   ή Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης  προστίθεται, ειδικά για τις μονάδες που είναι υπόχρεες αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών CO2, το μέσο κόστος δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων που αντιστοιχεί στην καύση του φυσικού αερίου. Η τιμή θα κοινοποιείται ανά μήνα στον ΔΑΠΕΕΠ.