Με την τιμή των futures του Brent, του διεθνούς benchmark, για παραδόσεις Μαρτίου να παραμένει στην γραμμή της αφετηρίας για περαιτέρω άνοδο από τα επίπεδα των 82,78 δολαρίων ανά βαρέλι στα οποία κινείται από το πρωΐ, οι προσδοκίες για χαμηλότερες τιμές των υγρών καυσίμων στην ελληνική αντλία λιγοστεύουν. Ήδη, για σήμερα, Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου οι μέσες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, 95 οκτανίων είναι διαμορφωμένες, στην Νομαρχία Αθηνών στο 1,863 ευρώ/λίτρο

στον Νομό Θεσσαλονίκης στο 1,868 ευρώ/λίτρο, ενώ στις ακριβότερες περιοχές της χώρας, όπως ο Νομός Κυκλάδων και ο Νομός Δωδεκανήσων οι μέσες τιμές στην αντλία έχουν διαμορφωθεί στα 2,115 ευρώ/λίτρο και στα 2,052 ευρώ/λίτρο, αντίστοιχα.  

Σημειώνουμε ότι χθες, οι αντίστοιχες μέσες τιμές της αμόλυβδης ήταν στο 1,864 ευρώ/ λίτρο στην Νομαρχία Αθηνών, στο 1,865/λίτρο στον Νομό Θεσσαλονίκης, και στα ίδια σημερινά επίπεδα στους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Αξίζει να αναφερθεί, όμως ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι ανώτερες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης κινούνται πάνω από τα 2 ευρώ/λίτρο!

     

(Πίνακας μέσων τιμών αμόλυβδης βενζίνης ανά Νομό, σύμφωνα με το Παρατηρήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για σήμερα, Τρίτη 27/2/2024)  

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται επίσης και οι τιμές στο diesel κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), οι τιμές δυιλιστηρίου για σήμερα Τρίτη, είναι για την βενζίνη των 95 οκτανίων το 1,409,793 ευρώ/λίτρο, για το πετρέλαιο κίνησης το 1,221,617 ευρώ/λίτρο και για το πετρέλαιο θέρμανσης, το 966,427 του ευρώ/λίτρο.

Παράλληλα, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του, οι τιμές χονδρικής για αύριο Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, αναμένονται αυξημένες σε όλους τους τύπους των βενζινών και του ντίζελ κίνησης, αλλά μειωμένες στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Οι τιμές καταγράφουν άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της ανόδου των τιμών του Brent και της μείωσης της παραγωγής από τις χώρες-μέλη του OPEC+.