Η Saudi Aramco είναι πιθανό να εκδώσει ένα ομόλογο φέτος, με προτεραιότητα σε κατόχους μακράς διάρκειας, έως και 50 ετών, δήλωσε τη Δευτέρα ο Οικονομικός Διευθυντής του πετρελαϊκού κολοσσού, Ziad Al-Murshed

Η σχεδιαζόμενη έκδοση αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής της εταιρείας, είπε ο Al-Murshed σε μιλώντας στο Saudi Capital Markets Forum στο Ριάντ.

Η Aramco κατέφυγε για τελευταία φορά στις παγκόσμιες αγορές το 2021, όταν συγκέντρωσε 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση ενός σουκούκ (ισλαμικού ομολόγου) τριών δόσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες για προγραμματισμένη μεταγενέστερη πώληση μετοχών από την Aramco, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ο Al-Murshed είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει καθώς δεν υπάρχει «απόφαση της εταιρείας ως προς την πώληση των υφιστάμενων κρατικών μετοχών».

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να πουλήσει περισσότερες μετοχές του ενεργειακού κολοσσού Aramco, όπως είπαν στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση της χώρας και τον στόχο της να απομακρύνει την οικονομία από το πετρέλαιο.

Η πώληση της μετοχής θα μπορούσε να συγκεντρώσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο ανέφερε πρώτο την είδηση. Η Saudi Aramco δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Η Aramco ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στον κόσμο στα τέλη του 2019, αντλώντας 25,6 δισεκατομμύρια δολάρια και αργότερα πουλώντας περισσότερες μετοχές για να αυξήσει το ποσό αυτό στα 29,4 δισεκατομμύρια δολάρια.