Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα παραμείνουν "άνετες" φέτος, καθώς οι νέες προμήθειες ικανοποιούν τη ζήτηση και διατηρούν τις τιμές υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ). Η παγκόσμια κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατομμύρια έως 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2024, ένας "σημαντικά ασθενέστερος" ρυθμός σε σχέση με πέρυσι,

καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται στην Κίνα και αλλού, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Fatih Birol. Αυτό θα αντισταθμιστεί εύκολα από τη διόγκωση της παραγωγής από την αμερικανική ήπειρο, κυρίως από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τη Γουιάνα.

"Αυτή η αύξηση είναι υπεραρκετή για να καλύψει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ, Fatih Birol στην τηλεόραση του Bloomberg από το Παρίσι. "Έτσι, ελλείψει νέων μεγάλων γεωπολιτικών αναταραχών ή μεγάλων ακραίων καιρικών φαινομένων, θα περιμέναμε μια μάλλον άνετη αγορά πετρελαίου και μια μέτρια εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου καθ' όλη τη διάρκεια του 2024".