Τα μέταλλα για την κατασκευή μπαταριών παρέμειναν υπό πίεση εν μέσω επιβράδυνσης από την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Σε μια βιασύνη να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την έκρηξη των EV, η προσφορά μπαταριών στην Κίνα έχει τελικά υπερβεί τη ζήτηση κατά δύο προς ένα. Αυτό συνέβη καθώς η καταναλωτική ζήτηση υποφέρει εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και ενός αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος. Αν και εξακολουθεί να είναι ισχυρή, η αύξηση των πωλήσεων EV παρουσίασε πτώση. Αυτό έχει οδηγήσει τους κατασκευαστές μπαταριών να μειώσουν την παραγωγή και να μειώσουν τα αποθέματα μετάλλων. Λίθιο, κοβάλτιο και

νικέλιο φαίνεται πιθανό να παραμείνουν σε υπερπροσφορά βραχυπρόθεσμα. Αυτό είναι πιθανό να διατηρήσει τις τιμές σε πτώση. Ωστόσο, συνεχίζουμε να βλέπουμε μια ισχυρή μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ο χαλκός αναρριχήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα βασικά μέταλλα εν μέσω του ευρύτερου τόνου ρίσκου σε όλες τις αγορές. Η επιθετική νομισματική σύσφιξη ήταν αντίθετος άνεμος για τον κλάδο τους τελευταίους 18 μήνες. Η πιθανότητα μη περαιτέρω σύσφιξης θα πρέπει να τονώσει το συναίσθημα. Το αλουμίνιο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο καθώς η αγορά συλλογίζεται αναφέρει ότι τα χυτήρια στο Γιουνάν υπόκεινται πλέον σε ανανεωμένες περικοπές παραγωγής. Η Shanghia Metals Market είπε ότι ένα μεταλλουργείο αλουμινίου στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang δεν επηρεάζεται από μια διακοπή ρεύματος και λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα. Ωστόσο, οι στενές αγορές ενέργειας θα μπορούσαν να δουν την απειλή αναταραχής. Οι χαμηλές τιμές απειλούν επίσης το κλείσιμο ορυχείων σε ολόκληρο τον κλάδο. Οι τιμές του ψευδαργύρου αυξήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού η Nyrstar ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει δύο ορυχεία ψευδαργύρου στις ΗΠΑ λόγω της πτώσης των τιμών.

Ο χρυσός ήταν σταθερός καθώς οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Ένα ασθενέστερο USD υποστήριξε επίσης το πολύτιμο μέταλλο.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο εν μέσω ευρείας ανάκαμψης της διάθεσης για κινδύνους σε όλες τις αγορές. Αυτό έρχεται αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υπαινίχθηκε ότι μπορεί να γίνει αύξηση των επιτοκίων. Ο κίνδυνος στον τόνο υποβοηθήθηκε από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, το οποίο κάνει τα εμπορεύματα πιο ελκυστικά για τους περισσότερους καταναλωτές. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι ήταν επίσης υποστηρικτικοί. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που δείχνουν ότι ο όμιλος Wagner της Ρωσίας μπορεί να στείλει όπλα αεράμυνας στη Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο να επεκταθεί η σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή, απειλώντας με διακοπή του εφοδιασμού πετρελαίου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο ευρύτερος αντίκτυπος του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς ήταν περιορισμένος.

Το ευρωπαϊκό αέριο ακολούθησε το αργό πετρέλαιο υψηλότερα, ενώ οι έμποροι στάθμισαν τους χειμερινούς κινδύνους έναντι της σχετικά υποτονικής ζήτησης. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο έργο της Ρωσίας Arctic LNG 2, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους. Αυτό θολώνει τις προοπτικές για τις παγκόσμιες προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες, μετά από διακοπές στις αιγυπτιακές εξαγωγές τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, η περιοχή βρίσκεται στην καλύτερη θέση καθώς οδεύει προς την περίοδο θέρμανσης, με τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις ουσιαστικά γεμάτες. Οι τιμές του LNG της Βόρειας Ασίας υποχώρησαν καθώς οι αγοραστές περιόρισαν τις χειμερινές προμήθειες.