Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΤΕΑ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη την περασμένη Τρίτη (10/10) φτάνοντας τα €138,62/MWh.

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η απειλή πολέμου στη Μέση Ανατολή προκάλεσε αύξηση στο κόστος φυσικού αερίου, η οποία μεταφέρθηκε και στις αγορές ηλεκτρισμού της Ευρώπης. Στις ανοδικές πιέσεις στις τιμές του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας συνέβαλαν επιπλέον τόσο ο μεγάλος όγκος των εξαγωγών (164 GWh) όσο και η μειωμένη συνεισφορά των μονάδων ΑΠΕ, που κατέγραψαν χαμηλό 17 εβδομάδων.
Η εγχώρια εβδομαδιαία ζήτηση ηλεκτρισμού διαμορφώθηκε στις 816 GWh καταγράφοντας πτώση 3%, ενώ αντίστοιχα το ωριαίο φορτίο μειώθηκε κατά 152 MW. Η συνολική εβδομαδιαία ζήτηση στο Χρηματιστήριο Ενέργειας διαμορφώθηκε στις 980 GWh, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγωγικές ροές του ελληνικού συστήματος (164 GWh).
Οι μονάδες ΑΠΕ, με μέση ημερήσια παραγωγή 45 GWh, είδαν τη συνεισφορά τους στο εβδομαδιαίο μίγμα καυσίμου να διαμορφώνεται στο 38%. Η εβδομαδιαία παραγωγή των ΑΠΕ διαμορφώθηκε στις 315 GWh, σημειώνοντας πτώση 14% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι υδροηλεκτρικές μονάδες κάλυψαν το 12% της ζήτησης, εγχέοντας στο σύστημα 102 GWh (+4% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), καταγράφοντας υψηλό 36 εβδομάδων. Οι μονάδες φυσικού αερίου είχαν εβδομαδιαία παραγωγή 325 GWh καλύπτοντας το 39% της ζήτησης, ενώ η λιγνιτική παραγωγή με 86 GWh είχε συνεισφορά 10% στο εβδομαδιαίο μίγμα.