Το πρόσφατο ράλι στην ενέργεια και τα μέταλλα σταμάτησε εν μέσω ενός πιο επιφυλακτικού τόνου σε όλες τις αγορές. Περαιτέρω κέρδη είναι μάλλον απίθανο να σημειωθούν έως ότου προκύψουν περισσότερες ενδείξεις σύσφιξης. Το αργό πετρέλαιο επέστρεψε μέρος των πρόσφατων κερδών του, καθώς οι επενδυτές έκαναν κάποιες απολήψεις κερδών. Τα τεχνικά στοιχεία έπαιξαν επίσης το ρόλο τους, με την αγορά να φαίνεται υπεραγορασμένη. Παρ' όλα αυτά, τα ζητήματα που οδήγησαν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα παραμένουν στη θέση τους. Οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις που απειλούσαν να διαταράξουν την προσφορά παρέμειναν υψηλές. Οι απειλές Ζελένσκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα

ότι η χώρα του θα προβεί σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας στα λιμάνια της σημαίνουν ότι εάν τα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα γίνουν στόχος, θα μπορούσε να απειληθεί περίπου το 15-20% του πετρελαίου που πωλεί καθημερινά στις παγκόσμιες αγορές. Αυτό θα επιδείνωνε τη στενότητα που ήδη εμφανίζεται στην αγορά.

Τα στοιχεία του ΟΠΕΚ υποδηλώνουν ότι η αγορά οδεύει προς έλλειμμα 2 εκατ. δολαρίων ημερησίως κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι Σαουδάραβες θα διατηρήσουν τις επιμέρους περικοπές τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό θα μπορούσε να δει την παραγωγή του ΟΠΕΚ κατά μέσο όρο 27,3mb/d για το 3ο τρίμηνο, που είναι περίπου 2,26mb/d χαμηλότερη από αυτό που χρειάζονται οι καταναλωτές. Αυτή η ζήτηση επίσης αυξάνεται, με τον ΟΠΕΚ να αναμένει αύξηση 2,2mb/d το 2204.

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν μετά τις ακραίες διακυμάνσεις των τιμών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα λόγω των διαταραχών της προσφοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν απότομη άνοδο την Τετάρτη, μετά τις αναφορές ότι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Chevron και της Woodside στην Αυστραλία απειλούσαν με απεργία. Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να επηρεάσει έως και το 10% των παγκόσμιων προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η Ευρώπη εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις εισαγωγές LNG μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός με την Ασία είδε τις εισαγωγές της να μειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ των εργαζομένων και των εταιρειών υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου, αν και η απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Υπήρξε μια πιο συγκρατημένη αντίδραση στο LNG της Βόρειας Ασίας, με τους εμπόρους να σταθμίζουν τον κίνδυνο προσφοράς έναντι της χλιαρής ζήτησης. Αυτό επιδεινώθηκε από την αργία στη Σιγκαπούρη, όπου γίνεται η πρώτη αξιολόγηση του ασιατικού δείκτη αναφοράς Japan Korea Market. Οι απόψεις στην αγορά ήταν ότι η αδύναμη βιομηχανική δραστηριότητα στην Ασία μπορεί να δώσει στην περιοχή περισσότερα περιθώρια να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο σοκ προσφοράς.

Τα βασικά μέταλλα ήταν μικτά εν μέσω του επιφυλακτικού τόνου σε όλες τις αγορές. Η χαμηλότερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν κατάφερε να τονώσει το κλίμα, με τους επενδυτές να μην είναι ακόμη σίγουροι προς τα πού θα κινηθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της. Παραμένει επίσης μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τα μέτρα οικονομικής στήριξης του Πεκίνου. 

Τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδωσαν στο Πεκίνο μεγαλύτερο περιθώριο να ενισχύσει τα μέτρα αυτά. 

Επίσης η πρόσφατη στενότητα της προσφοράς έδωσε μεγαλύτερη αξιοπιστία στις αναφορές ότι η Codelco και η Anglo America διερευνούν επιλογές για τον συντονισμό των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στη Χιλή ώστε να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής.

Ο χρυσός περιόρισε τα κέρδη του παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την εργασία που αύξησαν την πίεση στη Fed να συνεχίσει να σφίγγει τη νομισματική πολιτική. Οι επακόλουθες ροές στις αγορές μετοχών είναι πιθανό να επιβάρυναν τη ζήτηση των επενδυτών.