Το αργό πετρέλαιο σημείωσε ράλι μετά την παράταση της εθελοντικής μείωσης της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία. Η χώρα-ηγέτης του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι η μείωση της παραγωγής του θα διαρκέσει πλέον μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας την στα 9 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Προειδοποίησε επίσης ότι μπορεί να παραταθεί. Η Ρωσία δήλωσε 

επίσης ότι θα παρατείνει τη δική της μείωση της παραγωγής της μέχρι τον επόμενο μήνα, αν και σε χαμηλότερο ποσοστό 300 χιλιάδες βαρέλια/ημέρα. Αυτό συμβαίνει καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ συναντώνται για την Κοινή Υπουργική Επιτροπή.

Παρακολούθησης για να επανεξετάσουν τον αντίκτυπο της τρέχουσας συμφωνίας παραγωγής της ομάδας. Αυτές οι περικοπές της προσφοράς σφίγγουν τελικά την αγορά πετρελαίου. Ωστόσο, αυτό επιδεινώνεται από τη χαμηλότερη αύξηση της προσφοράς σε άλλες περιοχές. Επιπλέον, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι πιθανό να μειωθεί εν μέσω της σταθερής μείωσης της δραστηριότητας των γεωτρήσεων. Ακόμα κι έτσι, οποιοδήποτε διαρκές ράλι στις τιμές εξαρτάται από τη συνέχιση της βελτίωσης της ζήτησης. Προς το παρόν, αυτό φαίνεται να συμβαίνει. Μεσοπρόθεσμα, εμφανίζονται ορισμένες κόκκινες σημαίες που θα μπορούσαν να περιορίσουν την άνοδο των τιμών. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα μειώνουν ολοένα και περισσότερο την κατανάλωση πετρελαίου. Αναμένουμε ότι η χαμένη κατανάλωση πετρελαίου από τα EVs θα φτάσει τα 260 χιλιάδες βαρέλια/ημέρα το 2023.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο επέκτεινε τα πρόσφατα κέρδη, καθώς οι διαταραχές της προσφοράς υπερβαίνουν τις προσδοκίες. Ο διαχειριστής δικτύου της Νορβηγίας Gassco AS δήλωσε ότι το πεδίο Troll θα μειωθεί περαιτέρω αυτή την εβδομάδα και αργότερα τον Αύγουστο. Αυτό συμβαίνει καθώς οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου επίσης μειώνονται. Οι εισαγωγές της Ευρώπης μειώθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο σε 8,6 εκατ. τόνους, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Οι διακοπές της προσφοράς αντισταθμίζουν την ήπια ζήτηση. Η βιομηχανική κατανάλωση παραμένει σε ύφεση εν μέσω ήπιας οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή. Το LNG της Βόρειας Ασίας κέρδισε εν μέσω ενδείξεων για ισχυρότερη ζήτηση στην Κίνα, καθώς οι έμποροι αυξάνουν τις προσφορές για φορτία τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις στις επιχειρήσεις της Woodside Energy στη Δυτική Αυστραλία προκάλεσαν επίσης ανησυχίες.

Ο χαλκός οδήγησε τον κλάδο των βασικών μετάλλων σε άνοδο, καθώς τα κέρδη σε όλες τις αγορές ενέργειας και το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ τόνωσαν το κλίμα. Οι τιμές σημείωσαν άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω ελπίδων για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας από το Πεκίνο. Η PBoC πρόκειται να συζητήσει σήμερα πώς μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη. Ο διοικητής Pan Gongsheng συναντήθηκε με οκτώ επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Longfor, για να ακούσει για τις δυσκολίες και τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Ο κασσίτερος σημείωσε άλμα αφού μια βασική περιοχή εξόρυξης στη Μιανμάρ άρχισε να επιβάλλει καταστολή των δραστηριοτήτων εξερεύνησης και εξόρυξης. Τα ορυχεία στην πολιτεία Shan έχουν ανασταλεί από την 1η Αυγούστου Η Διεθνής Ένωση Κασσίτερου προειδοποίησε ότι η διακοπή θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Επίσης οι παγκόσμιες τιμές του λιθίου υποχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω υποτονικής ζήτησης. Η εποχική επιβράδυνση στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αντιστάθμισε την ισχυρή ζήτηση στην Κίνα. Ωστόσο, τα βιβλία παραγγελιών των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών παραμένουν σφιχτά. Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο, η Albemarle Corp, δήλωσε ότι αναμένει ότι η αγορά θα είναι αρκετά σφιχτή μέχρι το επόμενο έτος εν μέσω σημαντικής αύξησης της ζήτησης.

Τέός, ο χρυσός παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος, καθώς η αγορά αναμένει μια σημαντική έκθεση για την απασχόληση και πώς αυτή θα επηρεάσει την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια.