Ιδιώνυμο για τους Εμπρηστές

Η αδιανόητη οικολογική καταστροφή που συντελείται στη Ρόδο (ματώνει η ψυχή μου - την ξέρω τόσο καλά την περιοχή...), πέρα από τις όποιες κυβερνητικές ευθύνες για τη μη έγκαιρη παρέμβαση τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, ξαναφέρνει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ανάγκη να μετατραπεί σε ιδιώνυμο το έγκλημα του εμπρησμού. Οταν είναι βέβαιο ότι η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα από τρία-τέσσερα σημεία, παύει πλέον να υπάρχει το τυχαίο, ως πιθανότητα. Είναι έγκλημα εκ προθέσεως, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί!

energia.gr
Τετ, 26 Ιουλίου 2023 - 17:52

Διότι όσο θα συνεχίζεται το χάιδεμα του νόμου στους εγκληματίες αυτούς, απλώς θα δίνεται ουσιαστικά το πράσινο φως και σε άλλους εγκληματίες να επιχειρήσουν κάπου αλλού, κάτι ανάλογο.

Ασε δε που με έναν καλό δικηγόρο, ούτε φυλακή πηγαίνουν.

Καλά λοιπόν τα μέτρα για τους πυρόπληκτους, αλλά ο Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι χωρίς την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, στην κατεύθυνση αυτή, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Ιδιώνυμο, τώρα λοιπόν!

Και απορώ πραγματικά, ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει επιβληθεί ακόμη. Τι περιμένουν; Πάνω από 250.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί ως τώρα. Και είμαστε ακόμη στον Ιούλιο. Τι είναι αυτό που αποτρέπει την κυβέρνηση να το κάνει, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...

(του Γιώργου Παπαχρήστου, από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ")

Διαβάστε ακόμα